Gölpazarı’na Gıda ve İhtisas OSB Kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gölpazarı Gıda ve ihtisas OSB raporu Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer tarafından, Bilim ve Sanayi Bakanlığı Organize Sanayi bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım’a teslim edildi.

Geçtiğimiz yıl Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Fizibilite Desteği Programı kapsamında ”Gölpazarı Gıda Organize Sanayi İçin Fizibilite Raporu Hazırlanması” projesinin destek görmeye hak kazandığı bildirilmişti.

Buna ilişkin Gölpazarı Gıda ve ihtisas OSB raporu, Bilecik Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer tarafından, Bilim ve Sanayi Bakanlığı Organize Sanayi bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım’a teslim edildi.

İlgili raporun teslimi esnasında açıklamalarda bulunan Suer, raporun Bilecik’imize ve Gölpazarı ilçemize hayırlı olmasını dilerken;  “Desteklerinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’ya, Bilecik Valisi Bilal Şentürk’e ve Gölpazarı Kaymakamı İbrahim Güneş’e hemşehrilerim adına teşekkür ederim” dedi.

Raporun içeriğinde ise şu maddelere yer verildi:

  • Gıda OSB’sinin kurulabilir ligine yön verecek fizibilite raporu hazırlanması.
  • Bölgede Gıda İhtisas OSB kurulması için; mevcut durum, alt yapı ön araştırma etüdü, destekler, talepler, vaziyet ve yerleşim planı, sosyo-ekonomik durum, tarıma bağlı sanayileşmenin mevcut durumu ve Gıda İhtisas OSB kurulmasının getirilerinin ortaya konulduğu, bölgenin planlamasında kullanılacak verilerin elde edilmesi, verilecek rapor sonrasında, yatırımcı işletmelerin bölgede yatırım yapma isteklerin artırılması.
  • Gıda İhtisas OSB’sinin kurulması neticesinde de bölgedeki gıda sanayisini geliştirip bu sektördeki firmaları bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak.
  • Gıda İhtisas OSB sayesinde oluşacak ek istihdam, üretim ve ihracat artışı ile ülke ve Bilecik ekonomisine katkı sağlanacaktır.
  • Gıda, Tarım, Hayvancılık sanayi entegrasyonuna katkıda bulunulacaktır
  • Gıda, Tarım, Hayvancılık üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre biraraya getirerek, üretimin her safhasının kontrol edildiği, hijyenin sağlandığı, verimin ve kalitenin en üst seviyeye çıkarıldığı, ucuz maliyetli üretimin sağlandığı, bölgelerin oluşması sağlanacaktır.
  • Modern Gıda işletmelerin kurulmasına katkı sağlanacaktır.
  • TR 41 bölgesinde, çevre illerde ve Bilecik İlinde iş gücünde artış ve bölgeden göçün önlenmesi sağlanacaktır.
  • Nitelikli iş gücüyle desteklenen nitelikli altyapı, nitelikli yatırımı bölgeye çekecek ve katma değeri yüksek üretim sonucuna ulaştıracak, bu sayede yükselen katma değer bölgenin yaşam kalitesini güçlendirerek, istikrarlı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma döngüsünü tamamlanması, bölgenin yaşam kalitesi yükseltilecektir.
Gölpazarı’na Gıda ve İhtisas OSB Kuruluyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 24 Ekim 2019, 10:16

    nereye kuruluyor tam onu da bilseydik sayın başkan

    Cevapla
  2. çabalarınızı taktir eder çalışmalarınızda başarılar dilerim Allah yolumuzu açık etsin

    Cevapla
Bizi Takip Edin