Gençliğe Sporla Bakış Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2014 Yılı Hibeleri kapsamında hazırladığı ve Eylül ayında kabul edilen Gençliğe Sporla Bakış Projesi Kapanış Programı, Bu akşam (24.08.2015) Bilecik Gölpark Subaşı Restauran’da Bilecik Millet vekili Yaşar Tüzün, İl Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl emniyet müdürü  Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Çevre il Müdürü Murat Akat, Oda başkanı Ahmet Sevinen, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Nusret Tosun ve Öğrencilerin katılımı ile güzel bir yemekte gerçekleştirildi.

_DSC0064

Yemekten önce açılış konuşmasını yapan Nusret Tosun, Federasyonumuz proje kamsamında 96,290 TL’lik destek almaya hak kazandı diyerek başladığı konuşmasında proje kapsamında yapılan faaliyetleri açıkladı.
Proje kapsamında gerçekleştiren faaliyetler ile ilgili olarak konuşan Nusret Tosun,
Proje Merkezi oluşturuldu, Projede yer alacak antrenör ve koordinatör görevlendirmesi yapıldı, Dezavantajlı gençlerden oluşan futbol takımı kuruldu, Proje açılış toplantısı yapıldı, Futbol takımımızda yer alan 24 öğrenci için ders takviyeleri yapıldı, Futbol takımımız 10 ay boyunca antrenman yaptı, Futbol takımındaki öğrencilerin velileriyle görüşmeler yapıldı, Gençlerimizin ilin ileri gelenleriyle bir araya geldikleri sohbet toplantıları yapıldı, 16-19 Mayıs arası Samsun Fair Play Gezisi yapıldı, Proje ortağı kurumlarımıza ziyaretler gerçekleştirildi, Proje kapanış toplantımızı da şu anda gerçekleştiriyoruz dedi.

_DSC0072
Gençlik ve Spor Müdürümüz yeni geldi, İnşallah güzel birşeyler yapacağız..

Nusret Tosun’un açılış konuşmasını yaptıktan sonra, Konuşmasını yapan İl Vali Yardımcısı Mustafa Güney,
Amatör spor kulüpleri başkanımıza çok teşekkür ediyorum, sadece proje için değil spora yaptığı katkılarından dolayı. Bizim millet olarak eksiklerimiz var, herzaman söylüyorum ben sporla ilgili etkinliklerde biliyorsunuz biz millet olarak malesef yeterince spor yapam millet değiliz.

Okumadığımız gibi avrupayla kıyasladığımızda, gelişmiş çağdaş ülkelerin bizimle en önemli farkları bu özellikle gençlere söylüyorum almanyada spor yapan sporcu sayısı nüfusun yüzde 10’una yakınmış, Türkiyede ise 2004’ün rakamlarına göre yüzde 0.87 malesef biz hem spor yapmıyoruz hemde yaptığımız sporuda bilinçli yapmıyoruz. ben futbol oynarım, halısahayada giderim ama bizimki işte karadüzen futbol oynamak gibi birşey.

Çeşke bizde zamanında eğitimini alsaydık, belki içimizde heder olup giden ne cevherler var. Türk insanı ben inanıyorum ki bir avrupalıdan daha az yetenekli değil, daha az zekide değil belki dahada fazlayız. ama bizim eksiğimiz malesef bu eksiğin giderilememesi. Dolayısıyla spora yönelik kim ne yaparsa biz çok memnun oluyoruz.

Gençlik spor müdürümüz yeni geldi inşallah güzel birşeyler yapacağız onunlada konuştuk. benim tek hedefim var devlet olarak biz şunu istiyoruz. her çocuk mutlaka kendine uygun bir sporu seçsin onu ömür boyu yapsın, bundan lisans çıkartsın. hedefimiz bu. her çocuk güzel sanatların bir alanı ile ilgilensin. Her çocuk zaten mutlaka okuyacak, Üniversiteli olacak onu söylemiyorum ama sporuda yapıcaz. malesef sporda eksikliğimiz  son günlerde çok üzücü bir olay biliyorsunuz, doping diye birde problem çıktı demekki bu işleri yaparken işin ahlaki tarafınada bakıcaz. atatürkün dediği gibi sporcu hem zeki,çevik olacak hemde ahlaklı olacak . Ben bu spora ümit verdiğiniz, katıldığınız ve emek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. inşallah sporu hayatınızdan hiç çıkartmayın. ben spordan memnun kaldım, güzel sosyal etkinlikler yaptım, dostluklar kurdum. Malesef bizde şuan şöyle bir anlayış var, spor yapan kavga eder, maç seyreden kavga eder gibi. inşallah sizin gibi gençler sayesinde biz bunları yıkacağız. Türkiye hem sporda hem ekonomide hakettiği yeri alacak sizler sayesinde, sizin gibi spora emek verenler sayesinde. ben herkese tekrar çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum afiyet olsun dedi.

_DSC0082
Burada tebrik ve takdir edilmesi gereken kuşkusuz bu organizasyonu yapan dernekten daha çok bu aktiviteye katılan gençlerimizdir

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün,
Sevgili gençler hepinizi saygıyla selamlıyorum, bugün Bilecik’imizin en güzide, aktif olarak görevini yapan amatör spor kulüplerimizin bir etkinliğinde birlikte olduk bu etkinlik öncesi, bu akşam öncesi sayın başkanımızın dediği gibi özellikle gençliğe spora bakış projesi adı altında birçok etkinlik gerçekleştirilmiş evet bu yeterlimi, kuşkusuz değil ama gelişen ve büyüyen Bilecik’te ana aktif amatör spor kulüplerine devlet olarak, hükümet olarak, katkı vermemiz destek vermemiz gerekiyor.Kuşkusuz hükümet deyince siyaset akla gelmesin, hangi hükümet olursa olsun burada bir yenel hükümette var, il genel meclis başkanımız serkan yıldırım da burada, İl Özel İdaresi ve Belediyelerimiz imkanları ile çok daha aktif spor çalışmaları gerçekleştirebiliriz. Genç arkadaşlarımıza sordum, 24 tane gencimiz var bir kısmı yurtta kalan öğrencilerimizin olduğu bir kısmınında köylerden ve merkez den olduğunu söylediler. Burada tebrik ve takdir edilmesi gereken kuşkusuz bu organizasyonu yapan dernekten daha çok bu aktiviteye katılan gençlerimizdir. ben gençlerimizi yürekten kutluyorum. bu çalışmalarınızın  hem Bilecik, hemde diğer ilçelerimizde daha fazla, daha aktif hale getirilmesini talep ediyorum. bu güzel etkinliği düzenleyen başta sayın başkanımıza ve yönetici arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. hepinize afiyet olsun diyor saygılarımı sunuyorum dedi._DSC0074 _DSC0076 _DSC0078 _DSC0079 _DSC0082 _DSC0064 _DSC0068 _DSC0072 _DSC0073

 

Gençliğe Sporla Bakış Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin