Gelişi güzel bırakılan çöpler Başkan Esel’i çileden çıkarttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel ve beraberindeki İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kolları ve Gençlik kolları üyeleri, belediye mücavir alanı dışındaki bölgede mesire alanında doğaya gelişi güzel atılmış çöpleri topladılar.

Tamamen kendi imkan, araç ve gereçleri ile bölgeye ulaştığında çok kötü bir manzarayla karşılaşan Başkan Esel ve beraberindekiler, çöpleri temizleyerek farkındalık oluşturdular.

YAŞANMAZ HALE GELİYOR

Başkan Esel, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yaz döneminin son günlerini yaşıyoruz. Havalar sıcak ve sıcaktan bunalan İnsanlar kendini piknik alanlarına atıyor. Gelin görün ki, bu piknik alanları pislik ve çöplükten geçilmiyor. Görevlilerin her yere yetişmesi zor. Biz vatandaşlar olarak bilinçlenmeli, çevreci ve duyarlı olmak zorundayız. Piknik alanlarından ayrılırken herhangi bir tehlikeye imkan vermeyecek şekilde mangal ateşini söndüğünden emin olmalıyız. Piknik kültürünün yaygın olduğu ilimizde ve ilçelerimizde doğayla iç içe zaman geçirmek için gittikleri yerde bıraktıkları çöplerden dolayı doğa resmen ağlıyor. Piknik alanlarına bırakılan gelişi güzel kömür poşetleri, kağıt peçeteler, plastik tabaklar, boş şişeler nedeniyle adeta çöplük görünümüne dönüşerek doğa, yaşanmaz hale getiriliyor.

TEHDİT EDİYOR

Piknik sonrasında bilinçsizce bulundukları yere çöplerini bırakan kişiler köpek ve diğer canlılar tarafından bunların karıştırılabilme ihtimalini unutuyorlar. Çevre kirliliğinin başlıca sebeplerinden biri olan bu çöpler her türlü yaşam alanını tehdit ediyor  ve çok kötü görüntüler oluşturuyor. Bu gidişata dur demek ve toplumsal farkındalık yaratılması için Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulları olarak bu etkinliği başlattık. Bu gün burada sadece ilçe kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimiz vardı. Bundan sonraki yapacağımız etkinlikleri tüm üyelerimizle yapmak istiyoruz. Bizim en büyük dileğimiz gerçekleştirdiğimiz farkındalık projemizin geniş kitlelere yayılarak ilerlemesini sağlamaktır.

Gelişi güzel bırakılan çöpler Başkan Esel’i çileden çıkarttı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 26 Ağustos 2020, 09:04

    Vahşet. Terbiyesizlik. Medeniyetsizlik

    Cevapla
  2. teşekkürler bu anlamlı çok güzel çalışma için teşekkürler

    Cevapla
  3. bunlar topla topla bitmez!!! içki içtikten sonra şişeyi tüm gücüyle savurarak dertlerini, sıkıntılarını savuran insanlarız biz!!! eğer doğaya zarar verme kaygısı olsa o yaptığı eylemin bir fayda vermeyeceğini bilirdi zaten!! bizim insanımız ne yazık ki attığı çöpün arkasını düşünmüyor. tabi ben atıyorum diyenler de öyle gelişigüzel atıyorlar ki doğadaki hayvanlar o çöpleri çıkarıp sağa sola saçabiliyorlar ya da şiddetli bir rüzgar ile savrulabiliyor. gözümün önünde aracın camını açıp yediği portakalın kabuklarını gözümün içine baka baka utanmadan yola atan insanlar gördüm. kesinlikle bu insanlardan çok var ve bunlara ne söylesen ne ceza kessen boş. ama çıkıp da delikanlı gibi ben attım diyecek yürekleri de yok hani. açıkçası insanın girdiği her yerden pislik eksik olmuyor ne yazık ki. pandemi oldu doğa kendine geldi be…

    Cevapla
Bizi Takip Edin