Flört Şiddeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şiddet söz konusu olduğu zaman aklınıza sadece fiziksel şiddet gelmemeli.

Psikolojik, sosyal, ekonomik olarak bireyler üzerinde şiddet uygulanır. Şiddet, kendi içerisinde gruplara ayrılırken ülkemizde en yaygın olan flört şiddeti ise günümüzde ne yazık ki 13 – 14 yaşlarına kadar iniyor.

İkili ilişkilerde görülen bu şiddet türünde şiddete uğrayan kadın veya erkek olabilir. Bir tarafın diğer tarafa psikolojik, fiziksel, sosyal, dijital veya cinsel olarak şiddet uygulaması flört şiddetinin parçaları olarak adlandırılmaktadır.

Sevgi Mi Yoksa Baskı Mı?

Flörtünüzle aranızdaki bağın sevgi mi yoksa baskı mı olduğuna karar vermelisiniz. Eğer sevgiliniz sizi sürekli sorguya tabi tutuyorsa, telefonunuzu veya sosyal medya hesaplarınızı kontrol edip sizi kısıtlıyorsa, size karşı emir cümleleri kuruyorsa sevgilinizle aranızda flört şiddeti söz konusu demektir. Çünkü sevgiliniz sizi kısıtlayarak, istediği konularda sizi yönlendirerek size baskı uyguluyor. Hem kadınlar hem de erkekler için geçerli olan bu şiddet türünde eğer gerekli önlemler alınmazsa ilişki daha sorunlu bir hal alabilir ve ilerleyen zamanlarda iki tarafta zarar görebilir.

Flört Şiddetine Maruz Kaldığınızı Nasıl Anlayabilirsiniz?

Sevgilinizle aranızdaki ilişkide flört şiddeti söz konusu olup olmadığını anlamak için karşı tarafı bir süre gözlemleyebilirsiniz.

Eğer karşı tarafın size karşı herhangi bir şekilde ses yükseltirse, giydiğiniz kıyafete karışırsa, sizi sert bir şekilde sorgularsa veya özgüveninizi sarsacak davranışlarda bulunursa şiddete maruz kaldığınızı ve ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlar yaşayacağınızı aklınızdan çıkarmamalısınız. Unutmayın ki sessiz kaldığınız her an şiddete davetiye gönderdiğiniz andır.

Flört Şiddeti
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 24 Mayıs 2022, 15:19

    ÇOCUK GELİNLER DİYE KARŞI KAMPANYALAR YAPILDI YAPMAYIN DENDİ GELİNEN NOKTA MALESEF KADIN OLMA YAŞI ORTALAMA 13 GELİNEN NOKTA ACI VERİCİ ÜLKEMİZE HİÇ YAKIŞMIYOR

    Cevapla
Bizi Takip Edin