FİKRET KARABIYIK’TAN YENİ HASTANE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti teşkilatları olmak üzere her kesim tarafından sevilen, sayılan AK Parti Bilecik il başkanı Fikret Karabıyık, dün gece katıldığı Basın11 canlı yayın programında yeni hastane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Dün gece Basın11 tarafından düzenlenen canlı yayın programına katılan AK Parti Bilecik il başkanı Fikret Karabıyık, Yenişehir yol sapağına yapılacak 250 yataklı yeni hastane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

250 yataklı hastaneler içerisinde bu ölçekli bir ilde yapılabilecek en güzel hastane projesinin Bilecik’e kazandırılacağını söyleyen Karabıyık, yeni hastane’nin plan ve projeleri üzerinde çok detaylı ve titiz bir çalışma yapıldığını, projelerin tamamlandığını, ihale sürecinde olduğunu ve 2018 yılında yeni hastane’nin hizmete açılacağını söyledi.

 

Karabıyık, katıldığı canlı yayın programında şu ifadeleri kullandı;

 

“BEYANIMIZ UYGUN GÖRÜLDÜ VE ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde bu konu gündeme taşındığında, O dönem sağlık bakanımıza iletildiğinde sağlık bakanımız şöyle bir şey demişti; 2002 Türkiye’sinde sizin hastaneniz çok iyi durumda, Türkiye’de sizin hastanenizden çok daha kötü durumda hastaneler var ama hepsini sıraya koyalım, Bilecik’e ihtiyaç hasıl olduğunda yatırımları gerçekleştirelim demişlerdi. Bu süreç yaklaşık 5 yıl önce gerçekleşti. Bakanlığımıza biz yeni hastane ihtiyacımızı beyan ettik ve bakanlığımız bu beyanımızı uygun gördü ve bize yer konusunda bir çalışma başlatın dedi.

 

BİZİMLE ALAKASI OLMAYAN FARKLI DEDİKODULAR ÜRETİLDİ

Bilecik’in biliyorsunuz topoğrafyası çok ciddi büyük yapılaşmaya, 40-50 dönümlük araziyi toplu şekilde bir arada hem ulaşım konusunda hem de hizmet konusunda uygun değil maalesef. Şehir olarak engebeli bir arazideyiz. Düz bir arazide olmadığımız için hemen şuraya yapalım diyemiyoruz. Bununla ilgili birkaç alternatifimiz oldu ve bakanlığımıza hepsini sunduk. Tabi bu süre zarfında insanlar bizle alakası olmayan farklı dedikodular ürettiler. Yer kavgası yaşıyorlar, şuraya yapacaklardı vazgeçildi şeklinde dedikodular üretildi.

 

İHALE SÜRECİNE GİRDİK

Biz bakanlığımıza 5-6 tane alternatif yer önerdik. Şu anda kamulaştırılan yerin daha uygun olacağını, yeni şehir yolu bağlantısıyla ulaşımın çok daha kolay bir şekilde sağlanabileceğini söyledik. Biz olmuşken tabi herhangi bir hastane olmasın, bittikten sonra şunlarıda ekleyebilelim diye bir endişe olmasın diye Bilecik’ten bir heyetle kamulaştırma tamamlandıktan sonra bu senenin başında 1-2 aylık süre içerisinde sürekli istişareler yaptık. Ne ihtiyaç olabilir, önümüzdeki 30 yıllık planda ne ihtiyaç hasıl olabilir, hastane önümüzdeki 30 yıl içerisinde yeni bir ihtiyaç doğurur mu, Bilecik’te ne tür sağlık hizmeti vermeliyiz şeklinde çok detaylı bir çalışma yapmış olduk. Şu anda 250 yataklı hastanenin plan ve projesi bitti ihale sürecine geldik.

 

250 YATAKLI EN GÜZEL HASTANE

Şundan herkes emin olabilir 250 yataklı hastaneler içerisinde bu ölçekli bir ilde yapılabilecek en güzel hastane projesini Bilecik’e kazandırmak bizlere nasip oldu. Dediğim gibi sağlık müdürlüğü’nün ve genel sekreterliğin bu noktada üstün gayretleri oldu. Genel sekreterimiz Burak Öztop’a ve Sağlık müdürümüz Yasin Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Güzel bir proje kazandırdık, taslak çalışmaların tabelaları da asıldı.

 

2018 YILINDA HİZMETE SUNACAĞIZ

Hastanemiz  Yenişehir yol sapağında yapılacak. Hiçbir hukuki engeli yok, şuan ihale aşamasında. Bu sene içerisinde yapım ihalesi de tamamlanıp inşallah kazmayı vurucaz ve 2018 yılında da hastanemizi inşallah bir aksilik olmazsa hizmete sunacağız.

 

 

UZUN ZAMANDIR SİYASET YAPIYORUM

Basın11 muhabiri Tuncay Çankaya’nın Türkiye’nin en genç il başkanları içerisindesiniz, önümüzdeki süreçte neler yapmak istiyorsunuz? sorusuna “Siyasette görev istenmez, görev verilir” ifadesini kullanarak şunları söyledi;

Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye’nin en genç il başkanı olduk, vekilimizin desteği ve Genel merkezimizin takdiri ile bu göreve geldik. Yaşım genç olmasına rağmen uzun zamandır siyaset yapıyorum.

Bilecikliyiz, Bilecik’te yaşıyoruz, Bilecik’te ticaret yapıyoruz, Ailemiz, eşimiz, dostumuz herşey burada. Biz Bilecik’te bir katma değer üretmek istiyoruz. Partiye girelim vekil olalım, il başkanı olalım, belediye başkanı olalım gibi önünüze bir yol çizmiyorsunuz.

 

Tabi ki herkesin beklentileri ve hedefleri olabilir bu çok doğal bir şey ama biz o beklentileri minimum seviyede tutup daha çok ne kadar üretebiliriz, ilimizin problemlerini ne kadar çabuk Ankara’ya ulaştırabiliriz, ne kadar gündemde tutabiliriz gibi çalışma gayreti içerisindeyiz. Bunda da genç olmamızın bir avantajı var.

 

SİYASETTE GÖREV İSTENMEZ, GÖREV VERİLİR

İnşallah güzel çalışmalar yapacağız, Siyasette görev istenmez, görev verilir herkesin bildiği gibi. Bu standart ama çok doğru  bir terimdir. Bizler, AK Parti’yi seviyoruz, Sayın kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyoruz onun ve Sayın Genel başkanımız sayın Binali Yıldırımın sonuna kadar arkasındayız, teşkilatımızın arkasındayız ve yanındayız. Onlar bize ne görev verirlerse sade bir üye olarak dahi sonuna kadar bir katma değer üretmeye çalışacağız.

 

İnşallah bu konuda başarılı oluruz. Sonuçta bunlar bizim inancımıza göre önemli veballer ve fırsatlardır bunları doğru kullanmak, insanlara doğru aktarmak ve samimi bir şekilde bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek önemli bir şey. Biz aldığımız görevi başarılı bir şekilde yerine getirebilen kullardan oluruz inşallah.

FİKRET KARABIYIK’TAN YENİ HASTANE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 Temmuz 2016, 01:22

    Sayın Başkan Elk-su-kanalizasyonu olan Bahçelievler’den pelitözüne giden minibüs yolunun yarısı Mıcır ve toz kaplı, sizden ricam birlerde bu yolu kullanarak pelitözüne gidin, camınızda açık olsun. Hangi yılda yaşıyoruz köy içleri hatta avlu içleri parke taşlarla kaplandı ama hala bu yol 10 yıl öncesi gibi. Lütfen yolumuza bir göz atın.

    Cevapla
  2. 11 Temmuz 2016, 13:11

    Allah yapacaginiz hizmetlerde yardimciniz olsun.

    Cevapla
Bizi Takip Edin