Estetik Cerrahide Meme Estetiği Uygulamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme estetiği, kadınların sıklıkla tercih ettiği estetik türleri arasında yer almaktadır. Meme dikleştirme, meme büyütme, jinokamasti olmak üzere farklı türlere sahip olan meme estetiği; çeşitli teknikler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kadınların yanı sıra erkeklerin de jinekomasti adı altında meme estetiğinden faydalandığı bilinmektedir.

Meme estetiğinin tercih edilmesinde temel etkileyiciler birbirinden farklıdır. Meme dokusu doğum ve emzirme gibi nedenlerle şekil bozukluğuna uğrayabildiği gibi yaşlanma da meme dokusunun şeklinin bozulmasında belirtilmesi gereken etkenler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra kişinin memesi doğuştan büyük ya da küçük de olabilir.

Bu gibi durumlarda kişi meme estetiğine başvurmakta ve memedeki sıkıntısının giderilmesini talep edebilmektedir. Meme estetiğinde kullanılacak yöntem, gerçekleştirilecek estetiğin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Peki meme estetiğinin türleri ve teknikleri nelerdir?

Meme Estetiği Türleri Nelerdir?

Meme estetiğine dahil olan farklı estetik türleri bulunduğu bilinmektedir. www.milanoklinik.com tarafından da gerçekleştirilen meme estetiğinin türlerini genel olarak şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

Meme Küçültme (Redüksiyon Mamoplasti)

Meme dokusundaki yapı küçültülür. Fazla yağ dokusu uygun yöntemlerle alınır ve daha hafif bir meme yapısına ulaşılır.

Meme Büyütme (Augmentasyon Mamoplasti)

Memelere hacim kazandırmak için uygulanır. Memeyi büyütmek için genellikle implant kullanılır.

Meme Dikleştirme (Mastopeksi)

Meme altına protez yerleştirilir. Bu sayede memenin çok daha dik ve hacimli bir görünüm kazanması sağlanır.

Jinekomasti

Erkeklerde yapılan meme estetiğidir. Meme küçültme operasyonu olarak tanımlanabilir. Liposuction yöntemiyle 2-3 mm’lik bir tüp aracılığıyla yağlı doku alınır.

Meme Estetiğinde Kullanılan Teknikler

Meme estetiğinin türüne göre kullanılan teknikte de farklılıklar meydana gelmektedir. Kişinin ihtiyacına göre bir dolgu malzemesi seçilir. Bu dolgu malzemesiyle işlemler belirlenen işlem adımlarına göre gerçekleştirilir. Meme kısmında deforme olan alanların düzeltilmesi adına yapılan meme estetiğinde, titiz bir çalışma önemlidir.

Uygulamanın belirlenen şekilde yapılmaması, meme kısmında istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle meme estetiğine başvuracak kişilerin bu konuda titiz bir araştırma içerisinde olması bir hayli önemlidir. Ayrıca meme estetiği sonrasında da doktor tarafından belirtilen hususlara dikkat edilmesi, iyileşme sürecinin sorunsuz geçmesini sağlayacaktır.

 

Estetik Cerrahide Meme Estetiği Uygulamaları
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin