En Mutlu Koruyucu Aile “yuva sıcaklığına sevgisine ihtiyaçları olduğunu gördüm”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te yaşayan Hayrettin ve Servet Poyraz çifti, 2 çocukları omasına rağmen 9 yıl önce koruyucu ailesi oldukları iki kız çocuğunu büyüttü.Kalplerindeki sevgiyi dörde bölen, koruyucu ailesi oldukları iki kızı kendi çocuklarında ayırt etmeyen çift, okutup büyüttükleri kızlarının üniversiteli olmasının sevincini yaşıyor.

 

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde çocuk giyim mağazası olan 45 yaşındaki Servet Poyraz, koruyucu aile olmak için 9 yıl önce esnaf olan eşiyle karar aldıklarını belirtti.

 

İlk Önce Küçük Kardeşi Tülay’ı Sonra Ablasını Aldılar

“Şu anda 4 çocuğum var hepsi pırlanta gibi.” olduğunu belirten “O zamanlarda kızım Rana ile aynı sınıfta okuyan Tülay isimli arkadaşı vardı. Bozüyük Kız Yetiştirme Yurdunda kalıyordu. Biz yurdun müdürü ile tanışıyorduk ve sürekli gidip geliyorduk. Oradaki kızlarla hep birlikte bir aradaydık ama Rana’nın kendi sınıfında Tülay olduğu için onun koruyucu ailesi olmak istedik. Koruyucu aile olarak onu aldık ama ablası vardı. Onu da istedik baştan olmadı ama daha sonra verdi yurt bize.” ifadelerini kullandı.

Kendi Evimizde “Soğan Doğra” Dedim Duygusal Anlar Yaşadı

Koruyucu anne Servet Poyraz, “Kızlarım yine bir gün bize gelmişlerdi ben kızım Gülay soğanı doğra dedim. Gülay, ‘o kadar çok heyecanlandım ki soğanı doğrarken’ dedi bu bile onun için çok mutluluk verici bir şey. Devletimiz onlara o kadar güzel bakıyor ki, ben kızıma iki kıyafet alırken devlet onlara 10 tane alıyordu. Sadece sevginizi verip ilgileneceksiniz, onlar bizim canımız ciğerimiz çok seviyoruz onları.” dedi.

 

Rana Poyraz “Alışmadan Önce Kıskandım”

Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Rana Poyraz, “Tülay ve Gülay ile lisede tanıştım. Lise birinci sınıftan beri benim sınıf arkadaşımdı Tülay. Ara sıra yurda annem ile gelip gidiyorduk. Onları kardeşim olarak benimsedim. İlk zamanlar biraz çekincem vardı acaba nasıl olur zorluk yaşar mıyız diyordum. Bizim eve girmeye başladıklarından sonra bir aile olduğumuzu, yuvanın sıcaklığına sevgisine ihtiyaçları olduğunu gördüm. Sorun yaşamadık kardeş gibi devam ettik. Ara sıra ufak tefek kavgalarımız oldu ama tatlıya bağlandı. İlk başlarda kıskançlık oldu şimdi kalmadı. Muğla’da tatildeler telefonla konuşuyoruz.” görüşlerini anlattı.

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın eşi aynı zamanda teyzeleri olan Emine Bakıcı, “Biz de koruyucu ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Bu konuda maalesef tedirginlikle bakıyor insanlar. Biz bunu nasıl aza indirebiliriz, nasıl insanları koruyucu aile olmaya yönlendirebiliriz anlatmaya çalışıyoruz. Ablam bunun en güzel örneği. 9 senedir koruyucu aile. Ben de kızların teyzeleriyim. Elimden geldiğinde destek olmaya çalışıyorum.” ifadelerine er verdi.

En Mutlu Koruyucu Aile “yuva sıcaklığına sevgisine ihtiyaçları olduğunu gördüm”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin