Emniyet ve asayiş hizmeti “24 saat gündüz-gece, soğuk-sıcak demeden”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğünü ziyaret etti.

POMEM Müdürü Suat Günbey ve tören mangası tarafından karşılanan Vali Şentürk, brifingin ardından 23. dönem polis adaylarının, teorik ve pratik eğitimlerini yakından takip etti.

 

POMEM’in tesislerinde ve eğitim alanlarında da incelemede bulunan Vali Şentürk, polis adaylarının Türk milletinin huzur ve güveninin temsilcisi olacaklarını ifade etti.

 

Vatandaşa şefkatle yaklaşmalarını, kanunlara bağlı olarak görev yapmalarını isteyen Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Emniyet ve asayiş hizmeti 24 saatlik bir dönemi kapsadığından gündüz-gece, soğuk-sıcak demeden sürmektedir. Burada alacağınız teorik ve pratik eğitimlerin ardından teşkilatın saflarına katılarak, meşakkatli ve onurlu bir yolculuğa çıkacaksınız. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alacaksınız. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, mesleğinize olan inancınız, heyecan ve saygınızla mümkün olacaktır. Ama önce mesleğinizi sonra da insanları sevin, göreceksiniz başarılı olacaksınız. İnsanla uğraşan meslekler sevgi üzerine kurulmuştur. Polis mesleğinin önemi bu yönüyle daha da artmaktadır. Muhatap olacağınız kişiler genellikle sanık ya da şikayetçi kişilerdir. Tabi görevinizi yaparken yaşlılara, çocuklara ve vatandaşa şefkatli davranın ve devletin şefkatini hissettirin. Göreviniz sırasında empati yapmayı unutmayın.”

Emniyet ve asayiş hizmeti “24 saat gündüz-gece, soğuk-sıcak demeden”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin