ELDEMİR: “TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde HDP grup önerisi aleyhine parti grubu adına söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

 

 

HDP grubunun İnternet kesintileri hakkında verdiği yazılı ve sözlü soru önergelerinin aleyhine parti grubu adına söz alan ve bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, konu hakkında bilgi istenilebileceğini ve çözüm alınabileceğini vurgulayarak, “2002 yılından beri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığımızın gerek telekomilikasyon konusunda gerek internet altyapısı konusunda özel sektörle, kamuyla yaptığı yatırımlar ortadadır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Çoğu gelişmiş ülkelerdeki teknoloji ve alt yapılara göre ülke olarak daha iyi durumda olduğumuzu vurgulayan Eldemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“BU DURUM MİLLİ İRADEMİZ, MİLLETİMİZİ DE ÜZMÜŞTÜR”

Gündemimizin Türkiye kamuoyunu çokça ilgilendirdiği ve yakından takip edilen anayasa görüşmelerimizin önemli olduğunu düşünerek bu görüşmenin, bu önerinin aleyhinde olduğumu özellikle ifade ediyorum. Dün akşam 5. maddede ciddi anlamda bir sıkıntı yaşadık bu hepimizi üzdü. Aynı şekilde de bizi izleyen, bizi takip eden milli irademiz milletimizi de üzmüştür.

 

 

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Anadolu topraklarında kurulmuş 4. devletiz. Selçuklu devleti, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti. Biz her fırsatta dile getiriyoruz. Bizler Selçuklu’nun varisi, Osmanlının torunları Cumhuriyetin çocuklarıyız. Türkiye Cumhuriyetine hep birlikte sahip çıkmamız lazım.

 

“DÜŞMANLAR DEVLETİ 3 KITA’DAN BİR AVUÇ TOPRAĞA GETİRMİŞTİ”

En son yıktığımız Osmanlı Devletini düşünecek olursak benim seçim bölgem Bilecik’te kurulmuş bir devletti 1299’da Bilecik’te kurulmuşken hemen bir adım ötesinde yaklaşık 100 kilometre mesafede Bursa’ya ulaşmak 1326 yılına geliyor. 27 senede 100 kilometre gitmişiz. Ama 1909’da Abdülhamit’i indirdiğimizde 3 kıta dan Anadolu toprakları bir avuç kalmıştı. İşte Polatlı’nın doğusundan Sivas’ın doğusuna kadar olan bir bölge. O günlerde de Arnavut ve Arap milliyetçileri bir taraftan Abdülhamit’i indirmek, bir taraftan Jön Türkler, bir taraftan İslamcılar, bir taraftan içerideki düşmanlar diğer taraftan ise dışarıdaki düşmanlar devleti 3 kıta dan bir avuç toprağa getirmişti. İşte cumhuriyetin kıymetini bunun için bilmeliyiz.

 

 

“KÜRSÜYE YAPILAN MÜDAHALE, DEMOKRASİYE YAPILAN MÜDAHALEDİR”

Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmalıyız. Bu kürsü demokrasiye, bu kürsüye yapılan müdahale demokrasiye yapılan müdahaledir. Demokrasiye yapılan müdahale de devlete yapılan müdahale olur. Kimseye sataşmadan, kimseyle uğraşmadan özellikle sizlerin huzurunda bunları ifade etmek istedim.

ELDEMİR: “TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM!”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin