Eğitim Bir Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs 1919, yüzyıl önce, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesinin ilk ve hayati aşamasıdır.

19 Mayıs, yüz yıl da geçse, bin yıl da sürse, kendi özgür irademizle, istiklal ve istikbalimize her şartta sahip çıkacağımızın, hiçbir işgal, esaret ve vesayeti kabul etmeyeceğimizin bütün dünyaya ilanı olmuştur.

 

Özgürlük ve bağımsızlığın müjdesi olarak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’da yaktığı istiklal meşalesiyle başlayan direniş, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla büyümüş, bilahare Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlanmıştır. O gün, kuruluş ve kurtuluşun ilk planlı, kararlı adımı atılmıştır.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, gerçek istiklal ve kalkınmanın eğitimle mümkün olacağı bilinciyle, şehitlerimizin canlarıyla savundukları bu vatanı, eğitimde, bilimde kaydedeceğimiz üstün başarılarla yeşertip canlandırmayı tarihî bir borç ve yükümlülük biliyoruz. Hayata ve geleceğe daha iyi hazırlanmak için öz güveni yüksek, millî şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek, böyle bir neslin yetişmesine katkı vermek herkesin insani, millî ve tarihî görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve hassaten gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.

 

Ahmet SELÖZ
Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Bşk.
Memur-Sen İl Temsilcisi

Eğitim Bir Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin