DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Bilecik Valiliği İnsan Hakları Kurulu ve Malhun Hatun Ortaokulu tarafından etkinlik düzenlendi.

 
Okul Müdürü Hüseyin Çetinkaya, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Türk milletinin insan hakları konusunda temiz bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. 
Yüzyıllarca Türk milletinin, farklı millet, din ve ırktan insanları barış içerisinde yaşatabildiğini ifade eden Çetinkaya, “Günümüzde, medeniyetlerini sömürgeye, menfaate dayandıran ülkelerin, insan hakları savunuculuklarını ibretle izlemekteyiz. Güzel vatanımızda kardeş kavgası çıkarmak isteyenleri, enerji, petrol ve suyun olduğu her yerde savaş çıkaranları, milyonlarca masum insanları katledenleri görüyor, yaşıyor ve kınıyoruz. Onlara göre dünya beşten küçüktür. Bu nedenle her zamankinden daha sabırlı, uyanık ve çalışkan olmak zorundayız” diye konuştu. 
Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi araştırma görevlisi Çağdaş Zarplı’nın “İnsan hakları” konulu konuşmasının ardından etkinlik, öğrenciler tarafından şiir okunması ve “Bizler dünya çocukları” adlı oratoryo gösterisi ile resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 
Ekinliğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Kadri Şentürk, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire ve okul müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. 






DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin