Dualarla “Şifalı pilav” kapak açma yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

738. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında ”Geleneksel Şifalı Pilav Kapak Açma Töreni” dualarla yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı ve Kaymakam Murat Öztürk ile protokol üyeleri, Söğüt ilçesinde buluşan farklı bölgelerden Yörük ve Türkmenlerin, 735 yıldır yaşattığı “toy” geleneğinde toplu dua etti.

Duanın ardından Bakan Dönmez ve Vali Şentürk ile beraberindekiler, bulgur ile koyun ve keçi etlerinden yapılan “şifalı pilav”ın bulunduğu kazanın kapak açmasını gerçekleştirdi.

Bakan Dönmez, Vali Şentürk ile beraberindekilerle birlikte Yörük çadırlarını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Söğüt’ün ata yurdu olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, “Tabi önemli olan onları hatırlamak, onların ideallerini yaşatmak. Burada doğup büyüyen bu çınar, 3 kıta 7 iklime adalet, barış ve huzur götürdü. Buradan çıkartılacak çok büyük derslerimiz var. Özellikle gençlerimizin bu alanlara gelip tarihine bu gözle bakması lazım. Zaten tarihe tekerrür değil tefekkür gözüyle bakarsak geleceğimize emin adımlarla ilerlemiş oluruz. Aynı oyunlara düşmemiş oluruz.” diye konuştu.

Bakan Dönmez, daha sonra Vali Şentürk ile Belediye Başkanı İsmet Sever’i makamında ziyaret etti. Burada bir süre sohbet eden Bakan Dönmez, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Etkinlikler, ilçe stadında düzenlenen konser ve diğer gösterilerinin ardından sona erdi.

Dualarla “Şifalı pilav” kapak açma yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin