DİYANET SEN’DEN “DİYANETİNE SAHİP ÇIK!” EYLEMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyesi bir grup, ” Diyanet İşleri Başkanı’na Sahip Çık ” eylemi düzenledi.

bilecik haberleri
Görmez’in resmi kullanılarak ‘skandal fetva’ manşetleri atan medya grupları, Başkanı ve kurumu hedef alan ve bilinçli itibarsızlaştırma yayını yapmaları üzerine, Memur-Sen Bilecik il başkanı Ahmet Selöz, Diyanet- Sen il temsilcisi İbrahim Çelik, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticisi, Vaiz, Büro çalışanı ve Memur-Sen üyeleri Bilecik müftülüğü önünde ” Diyanet İşleri Başkanı’na Sahip Çık ” eylemi yaptılar.

Bilecik Müftülüğü önünde toplanan sendika üyeleri “Diyanet sensiz olmaz, İslam Ümmetsiz Türkiye diyanetsiz olmaz, Gençliğin için Diyanetine sahip çık, Fatvayı sanal alemde değil Cumada Dinle!!!”  yazılı pankartları ile Bilecik Müftülüğü önünde toplandılar.

Eylemde açıklama yapan Diyanet-Sen Bilecik il temsilcisi İbrahim Çelik, Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize (DİB) yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir arada olduklarını, Diyanet’e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten  yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini söyledi.

bilecik haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul  edilemeyeceğini söyleyen Çelik, Diyanet bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kur’an-ı dinleyen- bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. . dedi.

Diyanet’e yapılan bu saldırların, doğru yolda olduklarını, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediklerinin kanıtı olduğunu söyleyen çelik, “Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor , yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili  sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz. “ dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

DİYANET SEN’DEN “DİYANETİNE SAHİP ÇIK!” EYLEMİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 20 Ocak 2016, 07:54

    Dıyanet-sen Başkan’ını ve ekıbını tebrık edıyorum.

    Cevapla
Bizi Takip Edin