DİRİLİŞ DİZİSİNDEN TARİH ÖĞRENMEYECEKSİN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; “Tarihi Diriliş Dizisinden Öğrenmeyeceksin” dedi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Bilecik Arena Programında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahin Valilik ile ortak BEBKA’ya bir proje hazırladıkalarını belirterek başvuruyu yaptıklarını belirtti.

Proje kapsamında OsmanGazi’nin evini yapacağız” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Diriliş dizisinden tarih öğrenmeyeceksin”

“Ben size var olanı söyleyeyim. Valilik ve biz ortak bir proje hazırlıyoruz şuan proje hazırlamanın kaynağını da BEBKA’dan alacağız. Yeni başvurduk biz buna. Muhtemelen de alınacağız, ortak bir proje geliştireceğiz. Buraya ne yapılmalı ? Vali beyin de bir konuşmasında da duydum ortak bir şeydi. Mesela bizim önerimizle oraya Osmangazi’nin evini yapacağız, bunu da projeye koyacağız. Daha proje bitmiş değil başvurusunu yaptık. O zaman ki büyükelçinin yapmış olduğu bir yağlıboya tablosu var. Burayı resmetmiş. Delil olarak bunu bizim tarih hocalarıyla buldum ben.

“Osmangazi’nin evini Yapacağız”

Osmangazi’nin buraya geldiğinde kaldığı evin aynısını yapacağız. Yani Ertuğrulgazi Türbesi var, Osmangazi de burada çok önemli. Devlet kurmaya karar burada veriyor sonuçta. Bunun dışında aynı çerçevede hani ben hep söylüyordum, ‘Gidip araştıracaksın Diriliş dizisinden tarih öğrenmeyeceksin’ işte bu kutsal hazinelerde de bulunan kılıcın aynısını ya da benzerini yaptırıp yaşayan şehir müzesinde çınarın altında Şeyh Edebali o kılıcı verirken üç boyutlu olarak yaşayan şehir müzesine koyacağım ve o kılıcın anlamını anlatan Osmanlıdaki iktidar olan padişahın eşliğinde olacak. Onlar kuru gürültücü, Osmanlı’yı kaç kuruş biliyorlar ki düşmanını dostunu tanıtacaklar.”

DİRİLİŞ DİZİSİNDEN TARİH ÖĞRENMEYECEKSİN
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Her fırsatta Osmanlıya küfredenler ve aşağılayanlar bize tarih öğretemezler. Parka ancak ayı heykeli dikebilirler.

    Cevapla
Bizi Takip Edin