Dil ve konuşma ile okuma yazma problemlerine SAS metodlu çözüm

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile danışmanı ve çocuk gelişimci Selda Kartay, SAS metodu ile ilgili bilgiler verdi.

SAS Metodunun kulaklıklar aracılığı ile müzik tonları ve konuşmaları birer araç olarak kullanarak beynin iki yarı küresindeki aktivasyonun geliştirmeyi amaçladığını anlatan Kartay, “Sağ kulaktan duyulan bilgiler beynin sol yarım küresine ve Sol kulaktan duyulan bilgilerde beynin sağ yarı küresine gitmektedir . Bu durum beynin iki yarı küresi ile de bağlantılı ve uyumlu bir şekilde çalışabilmesi de olanak sağlar. Son yıllarda nöroplastite  alanında yapılan araştırmalar SAS metodunun gelişmesine olanak sağlamıştır.” dedi.

Uygulanan yöntemlerin basit ve güvenilir olduğunun altını çizen Kartay, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Danışan için uygulanan bu yöntem basit ve tamamen güvenlidir. Sadece her gün özel olarak hazırlanmış ses ve müzik programlarını kulaklıklar aracılığı ile dinleyerek beynin sağlıklı bir işleyişe sahip olması mümkündür. Bu işleyiş birkaç hafta sürdüğünde beynin yeni kalıcı hızlı ve etkili bir alışkanlık edilmesi sağlanır. Dikkat ve konsantrasyon ile ilgili problemler okuma yazma ve konuşma gibi birçok öğrenme güçlükleri ve bazı davranışsal problemler beynin iki yarım küresinin ve ilgili olan merkezlerin nasıl kullanıldığı ile ilgilidir Bu yüzden bu yeni ve heyecan verici metot ile çocukların ve yetişkinlerin yaşadığı farklı zorluk alanlarının geliştirilebilmesi mümkündür.

SAS dinleti programları beyin fonksiyonlarını geliştirmek için tasarlanmıştır. Dinleti programları çok kısa bir sürede bireylerin yaşam kalitelerinin artmasında yardımcı olur. Beynin düşünme öğrenme konuşma beden kontrolü gibi ilgili merkezlerini uyarır ve beynin iki hemisferinin daha hızlı ve dengeli bir iletişim kurmasına yardımcı olur.

SAS-SMART Dinleti programı: Akademik başarıda çocuklar ve gençler için 3 yaş ve üstü çocuklar ile gençlerin öğrenme becerilerini ve akademik başarılarını destekleyen bireye özel hazırlanan dinleti programıdır. Smart dinleti programı günlük 1 saatlik seanslarla 20 ile 24 gün boyunca uygulanır.

DEHB: Odaklanma ve dikkat süresini uzatır. Dürtüsel davranışlar ve hiperaktiviteyi azaltır.

Okuma-Yazma: Sol hemisferin daha doğru ve hızlı bir şekilde işlenmesini sağlar.

Anlama-Hafıza: Yarı küreler arası iletişimi güçlendirir zaman yönetimi planlama ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Stres ve kaygıyı azaltır.

 

SAS-BOOST Dinleti Programı: Gelişimsel sorun yaşayan çocuklar için. 2 yaş ve üstü çocuklar için nörogelişimsel bozukluklar arasında yer alan Otizm Spekturm Bozukluğu, Asperger Sendromu, Down Sendromu ve Serebral Palsi gibi durumlarda günlük 1 saatlik seanslarla 21 ile 24 gün boyunca uygulanır. Müzik ve konuşma dinletilerine ek olarak programlarda frekans, kelime ve zaman eğitimi elemanlarını da içerebilir. İsteğe bağlı olarak çocuğun ses kaydı alınarak konuşma gelişimini teşvik etmek için de kullanılabilir. Dinleti:

Duyusal İşlemle: Duyusal girdilerin daha iyi bir şekilde işlememesini sağlar.

Tekrarlayan Davranışlar: Stres ve kaygıyı azaltır.

Dil & Konuşma: Beynin dil ve konuşmadan sorumlu alanlarını (özellikle sol hemisfer )uyarır.

Sosyal beceriler: Sosyal iletişimin artmasını sağlar.

SAS BALANCE Dinleti Programı: Duygudurum bozukluğu olan yetişkinler için.

SAS –Balence Dinleti programı duygu durum problemi yaşayan yetişkinlerde psikolojik bozuklukların giderilmesi için hazırlanmıştır. Dinleti programı iş ve özel hayatın getirdiği zorluklarla baş edebilmeye yardımcı olur. Dinleti seansları günlük 1 saatten oluşur ve 24 gün boyunca uygulanır. Dinletinin katkıları:

Kaygı & Korku: Zihni ve bedeni rahatlatarak negatif düşüncelerden kurtulma.

Depresyon: Olumsuz ve karamsarlıktan kurtarıp kişinin özgüveninin gelişmesinde yardımcı olur.

Öfke Kontrolü: Dürtüsel tepkileri azaltarak bilişsel yetenekleri arttırmak.

Yaratıcılık & Üretkenlik : Yaratıcılık : Üretkenlik ve planlama becerilerini arttırmak.

Diğer yandan, SAS Beyin eğitim programı uygulayıcısı Selda KARTAY’a  0554 857 56 14 numaralı telefonu arayarak yada @selda.kartay instagram adresinden ulaşabilirsiniz.


İLGİLİ HABERLER:

Dil ve konuşma ile okuma yazma problemlerine SAS metodlu çözüm
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin