Dikkat En Tehlikeliler Arasındaki Böcek Bilecik’te Görüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyadaki en tehlikeli 9 örümcek türünden biri olan kurt örümceği, Bilecik’te görüldü.

Bilecik Doğa ve Yaban Hayatı Topluluğu üyeleri, doğa yürüyüşü sırasında dünyanın en tehlikeli örümceklerinden kurt örümceğini Osmaneli ilçesinde bağlı Belenalan Köyünde görüntüledi.

Kurt örümceği hakkında bilgiler veren Tuncay Erik, “Bilecik Doğa ve Yaban Hayatı Topluluğu adına Osmaneli’nin Belenalan köyünde görüntülediğimiz kurt örümceği olarak bilinen bu türün dişileri, yavrularını hayatlarının ilk birkaç günü içinde taşıyor. Yumurtlayan örümcek, yumurtalarını ipiyle sarıp kendi bedenin içinde tutuyor ve yumurtalardan çıkan yavrular da bu yüzden bir süre anneleriyle birlikte takılmak zorunda kalıyor. Kurt örümcekleri grup halinde avlandıkları için isimlerini kurtlardan almışlardır. Bu örümceklerin diğer ismi de avcı ya da arazi örümceğidir. Bununla birlikte, genel olarak örümcek sokmalarına alerjik olan bazı ısırık kurbanları mide bulantısı, baş dönmesi ve kalp atışlarının hızlanması gibi belirtiler görülebilir. Örümceğin büyük dişleri ısırık yerinde fiziksel travmaya neden olur. Isırganın kendisi bir arı sokmasıyla benzer şekilde tanımlanmıştır ve örümceğin enjekte ettiği zehir, ısırılan alanda kaşınmaya neden olabilir. Bu acılı ısırık, hızlarıyla ve şaşırtıcı görünüşüyle birleşince, bu örümcek türü korkutucu olabilir ve bazı ısırık kurbanları oldukça panik yapabilirler. Kurt örümceği ısırırsa, ısırılan yer bantlanmamalı, buz tutularak şişmenin inmesi sağlanmalıdır” dedi.

Dikkat En Tehlikeliler Arasındaki Böcek Bilecik’te Görüldü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. yavruları var sırtında

    Cevapla
  2. 3 Ekim 2019, 09:32

    beledıyenosın buraları ilaclaması gerekır atıp tutmak olmaz osmanelıde bız daha bır gun ılaç yapıldığini gormedik evlerimizden cesitli bocekler cıkmaktadır baskanımıza kolay gelsın beklerız

    Cevapla
Bizi Takip Edin