Dikkat eksikliği, Okul başarısı ve Sınav kaygısında SAS metodu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile danışmanı ve çocuk gelişimci Selda Kartay, SAS metodu ile ilgili bilgiler verdi.

SAS Metodunun kulaklıklar aracılığı ile müzik tonları ve konuşmaları birer araç olarak kullanarak beynin iki yarı küresindeki aktivasyonun geliştirmeyi amaçladığını anlatan Kartay, “Sağ kulaktan duyulan bilgiler beynin sol yarım küresine ve Sol kulaktan duyulan bilgilerde beynin sağ yarı küresine gitmektedir . Bu durum beynin iki yarı küresi ile de bağlantılı ve uyumlu bir şekilde çalışabilmesi de olanak sağlar. Son yıllarda nöroplastite  alanında yapılan araştırmalar SAS metodunun gelişmesine olanak sağlamıştır.” dedi.

Uygulanan yöntemlerin basit ve güvenilir olduğunun altını çizen Kartay, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sadece her gün özel olarak hazırlanmış ses ve müzik programlarını kulaklıklar aracılığı ile dinleyerek beynin sağlıklı bir işleyişe sahip olması mümkündür. Bu işleyiş birkaç hafta sürdüğünde beynin yeni kalıcı hızlı ve etkili bir alışkanlık edilmesi sağlanır. Dikkat ve konsantrasyon ile ilgili problemler okuma yazma ve konuşma gibi birçok öğrenme güçlükleri ve bazı davranışsal problemler beynin iki yarım küresinin ve ilgili olan merkezlerin nasıl kullanıldığı ile ilgilidir Bu yüzden bu yeni ve heyecan verici metot ile çocukların ve yetişkinlerin yaşadığı farklı zorluk alanlarının geliştirilebilmesi mümkündür.

Tipik bir SAS Metodunun dizaynı şu şekildedir:

– Beynin gelen ses ve konuşmaları tanıması ayırt etmesi ve işlemesi ile ilgili olan beynin işitsel işlemleme kısmının işleyişini arttırmayı hedef alır bu işleyişin hızlanması,  işitsel hassasiyetlerin azalmasına anlama ve algılamanın hızlanmasını, sözel ifadenin gelişmesini ve okuma yazmanın gelişimini sağlar.

-Beyinde diğer duyuların ( koklama, tat alma, görme ve dokunma ) da işlemlendiği merkezlerin aktivasyonunu gerçekleştirerek uyaranların çok geldi durumlardaki hassasiyetleri azaltır ve genel işleyişe yardımcı olur.

– Denge koordinasyon Merkezi’nin aktivasyonunu sağlayarak kişinin dengesini prepozisyonunu el-göz koordinasyonunu ve motor becerilerini geliştirir.

-Kişi de sağ kulak baskınını geliştirerek kişinin konuşma ile ilgili gelen bilgilerin daha iyi tanımasını daha hızlı anlamasına ve daha iyi bir sözel ifade geliştirmesini sağlar.

-Beynin iki yarım Küresi arasındaki iletişim arttırarak beynin işlemleme süresinin, algılama ve anlamasının hızlanmasını sağlar.

-Nefes alışveriş yönetimlerini değiştirerek kişinin rahatlamasına veya aktivasyonunun artmasını sağlar. Konuşma bozukluklarına (örnek kekemelik ) dikkat eksikliğine ve -Hiperaktivite neden olan beyin dalgalarının alışkanlığını değiştirir.

Kişinin kendisine olan özsaygısı ya da Öz inancının oluşmasına yardımcı olur.

SAS dinleti programları beyin fonksiyonlarını geliştirmek için tasarlanmıştır. Dinleti programları çok kısa bir sürede bireylerin yaşam kalitelerinin artmasında yardımcı olur. Beynin düşünme öğrenme konuşma beden kontrolü gibi ilgili merkezlerini uyarır ve beynin iki hemisferinin daha hızlı ve dengeli bir iletişim kurmasına yardımcı olur.

SAS-SMART Dinleti programı akademik başarıda çocuklar ve gençler için 3 yaş ve üstü çocuklar ile gençlerin öğrenme becerilerini ve akademik başarılarını destekleyen bireye özel hazırlanan dinleti programıdır. Smart dinleti programı günlük 1 saatlik seanslarla 20 ile 24 gün boyunca uygulanır.

DEHB: Odaklanma ve dikkat süresini uzatır. Dürtüsel davranışlar ve hiperaktiviteyi azaltır .

Okuma-Yazma: Sol hemisferin  daha doğru ve hızlı bir şekilde işlenmesini sağlar.

-Anlama-Hafıza : Yarı küreler arası iletişimi güçlendirir zaman yönetimi planlama ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Stres ve kaygıyı azaltır.

Dikkat eksikliği, Okul başarısı ve Sınav kaygısında SAS metodu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin