Dikkat Çekmek İçin Çınar Ağaçlarını Boyadılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in merkeze bağlı Başköy köyünde yaşayan çocuklar, doğa ve ağaç sevgisine dikkat çekmek için dikkat çekici bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sabahın erken saatlerinde köy meydanına bisikletleriyle gelen 30 çocuk, anneanne ve dedelerinin gölgesinde büyüdüğü 150 yıllık çınar ağaçlarını kireç ile boyadı, el figürlerini gövdeye basarak kültürel miraslarına sahip çıktı.

Baştacı Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Selcan Kapukaya, yaptığı açıklamada, köydeki her vatandaşın küçüklüğünde bu ağaçların altında oyun oynadığını söyledi.

Şu anda böylesine güzel bir doğa ortamının bulunmasının çok zor olduğunu kaydeden Kapukaya, ”Virüs sürecinde çocuklar açık alanlara gidemedikleri için çok sıkıldılar. Biz de onlara böyle bir etkinlik yapalım, değişiklik olsun dedik. Yaklaşık bir hafta hazırlık yaptık. Çocuklar gece heyecandan uyuyamadı. Güzel bir etkinlik oldu. Sabah erken saatlerde bisikletleriyle meydana geldiler. Bu ağaçların 150 yıllık olduğu söyleniyor. Annemiz babamız aradığı zaman bizi bu çınar ağaçlarının altında bulurdu. Şimdi çocuklarımız bu kültürel mirası alsınlar istedik.” açıklamasında bulundu.

Arkadaşlarıyla birlikte çınar ağaçlarını boyadıklarını anlatan 10 yaşındaki Esin Esen, büyüdüğü zaman unutamayacağı bir etkinlik olduğunu aktardı. İlköğretim öğrencisi 10 yaşındaki Yusuf Karasu da köy ortamının çok güzel olduğunu ifade ederek, ”Arkadaşlarımla oyun oynuyoruz. Bugün çınarları boyadık. Duvarlara ve ağaç gövdesine el bastık. Çok eğleniyoruz. Bunlar bana ve herkese hatıra kalacak.” dedi.

Dikkat Çekmek İçin Çınar Ağaçlarını Boyadılar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 150 yıllık çınara plastik boya ile ne kadar zarar veriyorsunuz FARKINDAmısız.

    Cevapla
Bizi Takip Edin