Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal uyarılarda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te eski adıyla Bilecik Devlet Hastanesi, yeni adı Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, uyarılarda bulundu.

Sağlık çalışanları olarak Koronavirüs ile mücadelede yaşadıkları sıkıntıları anlatan Topal, vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, her gün gerek pandemi polikliniğinde gerekse acillerde onlarca Koronavirüs COVID-19 olabilecek hasta değerlendirdiklerini ve bu hastaların geldiği birimdeki sağlık personelleri tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini söyledi.

Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, şu ifadelere yer verdi;

Biz hastanemizde her gün gerek Pandemi Polikliniğinde, gerek acillerde onlarca Covid-19 olabilecek hasta değerlendiriyoruz. Bu hastalar her geldiği birimde, oradaki sağlık çalışanları arkadaşlar tarafından büyük bir özenle değerlendiriliyor. Her defasında her gören arkadaş vakaları pozitif olarak düşündüğü için gerekli önlemleri alarak maskesini, gözlüğünü, önlüğünü giyerek karşılamak durumunda. Bu hastalar kan alırken yine oradaki birimdeki arkadaşlar yine bu şekilde giyiniyor. Röntgene gidiyor, tomografiye gidiyor hastalarımız. Her birimde, her gören arkadaş bu şekilde hastalara müdahale etmek durumunda ve daha sonra hastalar değerlendirildikten sonra bu birimler titizlikle temizleniyor.

“Kat kat giyiniyoruz.”

Hastalığın her aşamasında biz bu zorlukları tekrar tekrar yaşıyoruz. Hastaları takip ederken öncelikle bizim giyinme aşamamız var kat kat giyiniyoruz. Her biri emek, her biri vakit ve zorluk anlamına geliyor. Her hastamıza biz bu şekilde müdahale etmek durumundayız.

“Bizde acaba Covid olduk mu? Taşıyıcı olabilir miyiz?”

Bunun yanı sıra hastaneden çıktıktan sonra bir süre arkadaşlarımızla, akrabalarımızla görüşmüyoruz. Bizde acaba Covid olduk mu? Taşıyıcı olabilir miyiz?’ diye şüpheleniyor ve bir nevi kendimizi karantinaya alıyoruz. Siz lütfen evde kalın, lütfen kurallara uyalım bu hastalığı birlikte yenelim. Bunun en önemlisi mesafe, maske ve hijyen olmazsa olmaz. Hastalığı hep beraber yenelim ve artık normal günlerimize eski günlerimize dönelim.”

Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal uyarılarda bulundu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 Ekim 2020, 01:52

    Allah yardımcılari olsun işleri zor

    Cevapla
Bizi Takip Edin