Çocukların Etkinliklerde Kendilerini Gösterdikleri 5 Kostüm

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklar oyunları veya çeşitli etkinliklerde kostüm giymeyi çok seviyor. Buna bağlı olarak da sevmiş oldukları kahramanların, karakterlerin kostümlerini tercih ediyorlar. Erkek çocuklarına bakıldığında bu kostümler kahramanlık, güç temalı kahraman ve karakter üzerine yoğun iken kız çocuklarında ise prenses kostümleri üzerine yoğunluk gösterildiği görülmektedir. Çocukların etkinliklerinde kendilerini gösterdikleri 5 kostüm hakkında detaylı bilgiyi dehamoda.com kurucusu Hasan Aynalı şu şekilde açıkladı:

Çocuk asker kıyafeti erkek çocuklarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor

23 Nisan, 29 Ekim gibi milli bayramların yanı sıra doğum günleri gibi özel etkinliklerde de erkek çocuklarının en çok tercih ettiği kostümlerin ilk sırasında Çocuk asker kıyafeti modellerinin yer aldığını belirten dehamoda kurucusu Aynalı, ‘Erkek çocukları genellikle kahramanlık temalı kostümleri tercihe diyorlar. Bu bağlamda iyileri koruyup kötüler ile savaştıkları için askerler erkek çocukları için kahraman rolünü üstleniyor. Askerler gibi görünmek için özel etkinliklerde, doğum günlerinde, gösterilerinde yoğun olarak asker kostümlerini tercih ediyorlar.’ Dedi.

Çocuk polis kıyafetleri de erkek çocuklarının severek tercih ettiği kostümler arasında

Erkek çocuklarının asker kostümlerinde olduğu gibi polis kostümlerine de yoğun ilgi duyduğunu belirten Hasan Aynalı, sözlerine şunları da ekledi: ‘Asker ve polislerin halk için koruyucu olması erkek çocuklarının kahraman hayranlığına etki ediyor. Bu nedenle onlar gibi kahraman olmak istedikleri için özel günlerinde, oyunlarında ve çeşitli etkinliklerde çocuk polis kıyafetleri de erkek çocukları tarafından sıklıkla tercih edilen çocuk kostümleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.’

Kız çocukların vazgeçilmesi Pamuk Prenses kostümü oluyor

Kız çocuklarının özellikle de doğum günlerinde masalsı kahramanların kostümlerini giymeyi çok sevdiklerini belirten Deha Moda kurucusu Aynalı, ‘ Her kız çocuğu Pamuk Prenses ve 7 Cüceler masalını ebeveynlerinden dinlemiştir. Buradaki Pamuk Prenses onlar için iyiliğin ve güzelliğin sembolü oluyor. Bu nedenle özel günlerinde Pamuk Prenses gibi güzel görünmek istedikleri için onun kostümünü yoğun olarak tercih ediyorlar. Pamuk Prenses kostümlerine kırmızı bir elmanın eşlik ettiği sıklıkla görülebilir.’ Dedi.

Elsa kostümü doğum günlerinde en çok tercih edilen kostümler arasında

Özellikle de son dönemlerde kız çocuklarının hayranlıkla izlediği filmler arasında yer alan ‘Karlar Ülkesi’ filminin baş karakteri olan Elsa’nın meşhur mavi elbisesinin kız çocuklarının doğum günlerinin ve temalarının vazgeçilmezi olduğuna vurgu yapan dehamoda kurucusu Aynalı, ‘Elsa son dönemde kız çocuklarının en çok sevdiği karakterler arasında yer alıyor. Bu nedenle hemen hemen tüm kıyafetleri ve kullanmış oldukları eşyalar üzerinde Elsa karakterini görmek istiyorlar. Doğum günlerinde ise Elsa karakterinin kıyafetini giymeyi çok seviyorlar. Bu nedenle kız çocuklarının doğum günlerinde Elsa kostümü en çok tercih edilen çocuk kostümleri arasında yer alıyor.’ Dedi.

Rapunzel kostümünü kızlar çok seviyor

Klasik masallar arasında yer alan Rapunzel en çok tercih edilen kız çocuk kostümü sıralamasında baş sıralarda yer alıyor. Masalın baş kahramanı olan Rapunzel’in yerinde olmak isteyen birçok kız çocuğunun Rapunzel çocuk kıyafeti tercih ettiğini belirten Hasan Aynalı, ‘Kız çocukları Rapunzel’in kabarık masalsı elbisesini çok seviyor. Bu nedenle doğum günlerinde, özel etkinliklerinde en çok tercih edilen çocuk kostümleri arasında Rapunzel kostümü de yer alıyor. Pembe ve mor tüllerden oluşan Rapunzel kostümüne genel olarak sarı saç görünümlü aksesuarlar da eşlik edebiliyor.’ dedi.

 

Kaynak haber: 61saat.com

Çocukların Etkinliklerde Kendilerini Gösterdikleri 5 Kostüm
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin