CHP’li Tüzün Memleket Partisine geçecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Haber228’e özel açıklamalarda bulundu.

Haber228 Temsilcisi Ali Osman Çelikal’ın sorularını cevaplayan Başkan Korkman, kamuoyunun uzun zamandır konuştuğu “Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Memleket Partisi’ne geçip geçmeyeceği” konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“MEMLEKET PARTİSİNDE Mİ, CHP’DE Mİ?”

Hatırlanacağı üzere Tüzün, daha önce yaptığı açıklamalarda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile “siyaseten yollarının ayrıldığını ancak dostluklarının baki kaldığını” belirtmişti. Bilindiği üzere Tüzün’ün, İnce ve İl Başkanı Hüseyin Korkman ile uzun yıllara dayanan arkadaşlığından dolayı “Tüzün siyasete CHP’de mi yoksa  Memleket Partisi’nde mi devam edecek?” sorusu kamuoyunda kafaları karıştırmaya devam ediyor.

“PARTİ İLKELERİMİZE UYAN HERKES..”

Konuyla ilgili Çelikal’ın sorusunu yanıtlayan Başkan Korkman, parti ilkelerine uyan herkesin Memleket Partisi saflarında yer alabileceğinin altını çizerek, “Yaşar beyin, Memleket Partisi’ne geçip geçmemesi konusunda kendi siyasi geleceği için, kendisini istediği yerde siyaset yapmaya muktedirdir. Bizim hiç kimseye kapılarımız kapalı değildir. Bizim ilkelerimiz var ve o ilkelere uyan herkese kapımız açık.” dedi.

Başkan Korkman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“40 YILDIR ARKADAŞLIĞIMIZ VAR”

Sayın vekilimiz bizim çok eski bir arkadaşımız. Yaklaşık 40 yıldır arkadaşlığımız var. Yaşar bey biliyorsunuz genel başkanımız Muharrem İnce’nin beraber siyaset yaptığı, yol yürüdüğü samimi arkadaşı. Vekilimiz yine basında “Sayın Muharrem İnce ile arkadaşlığımız devam ediyor ancak siyaseten yollarımız ayrı” ifadelerini kullandı. Yani siyasi defterimizi kapattık dedi. Biz de vekilimiz için aynı şeyi söylüyoruz, Yaşar bey bizim 40 yıllık arkadaşımız ancak siyaseten yollarımız ayrıldı, Yaşar Tüzün ile siyasi defterimizi kapattık. Arkadaşlığımız baki. Ancak Memleket Partisi’ne geçip geçmemesi konusunda Yaşar bey kendi siyasi geleceği için kendisini istediği yerde siyaset yapmaya muktedirdir. Bizim hiç kimseye kapılarımız kapalı değildir.

“MEMLEKETİ SEVEN HERKES..”

Bizim ilkelerimiz var ve o ilkelere uyan herkese kapımız açık. Birincisi Atatürk’ü hiçbir şekilde tartışmayacaksınız, bütün ayrımcılığı reddedeceksiniz, terörü en yüksek sesle kınayacaksınız, doğaya saygılı olacaksınız ve her türlü istismara karşı çıkacaksınız. Bizim ilkelerimiz bunlar, bu ilkelere uyan herkese kapımız açık. Bizim tüzüğümüzde bunlar var, bu tüzüğe uyan herkes gelip buradan içeri gelebilir, üye olabilir. Ben, memleketini seven herkesi partimize üye olmaya da davet ediyorum.

“GENEL BAŞKANIMIZ VE BENİM KADAR..”

İlk etapta herkes çekiniyor, siyasi karmaşa olarak görebiliyorlar ama bizde il başkanı olarak benim ne kadar konuşma hakkım varsa, genel başkanımızın ne kadar konuşma hakkı varsa her üyenin de o kadar konuşma ve düşüncelerini ifade etme hakkı var. Dolayısıyla en demokratik yer, konuşabilecekleri yer burası. İlkelerimize uyan herkesi Memleket Partisine davet ediyorum.


İLGİLİ HABERLER:

CHP’li Tüzün Memleket Partisine geçecek mi?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin