CHP’den Tepki “kabul etmemiz mümkün değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek Osmaneli Belediye Meclis Üyelerinin partiden istifasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği İstifa eden meclis üyelerimizin yalnız partimizden değil, Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifası gerekmektedir” dedi.

ÖRGÜT GELENEĞİNDEN VE KÜLTÜRÜNDEN UZAK BİR TUTUM SERGİLEDİLER

CHP Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek İstifa eden belediye meclis üyelerinin adaylık ve seçilme süreciyle ilgili olarak, “Sayın meclis üyelerimiz 2019 yerel seçimi İttifak gereği aday belirleme sürecinde örgütümüzün tasarrufuyla Millet İttifakı İYİ Parti Belediye Meclisi Aday listemize dâhil oldular” dedi.

Başkan Yardımcısı Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Sayın İstifa eden Meclis Üyelerimizin, adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından tüm genciyle, kadınıyla, tüm örgütü ile Cumhuriyet Halk Partimize gönül veren partililerimizin ve örgütümüzün büyük gayretleri sonucu Millet İttifakından İYİ Parti Belediye Meclis üyeliği görevine seçilmişlerdir, Sonradan İttifak gereği Seçildikleri İYİ Partiden istifa ederek Belediye Meclisimizde CHP Grubu Oluşturmuşlardır Ne var ki Sayın İstifa eden meclis üyeleri seçimden bugüne yapılan Belediye Meclis toplantılarını parti çalışmalarına Olumlu iştirak edememişlerdir. İlçe Yönetimimizi ve kararlarını yok saymışlardır, Bununla birlikte, AKP Belediye başkanının birçok kararına İlçe Yönetimimizi yok sayarak EVET demişlerdir. Bu iddialar kendilerine sorulduğunda da Belediye Meclis Toplantımızda kabul ettiklerini beyan etmişlerdir. Beyanı ile ilgili tutanakta mevcuttur. İlçe Yönetimi olarak Kendilerini bu durumla ilgili olarak defalarca ikaz etmemize rağmen partimizi ve Teşkilatımızı yıpratmayı sürdürmüşlerdir. Hem ilçe yönetimini saymayacaksınız, Hem çalışmalara katılmayacaksınız, hem örgüte gelmeyeceksiniz, hem de İktidarın bile eleştiri yapacak husus bulamadığı birçok durumda çıkıp dayanaksız bir şekilde, AKP Belediye başkanının her kararına EVET diyeceksiniz, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu noktada Sayın İstifa eden meclis üyelerimiz ekip ruhundan ve Türkiye’nin en köklü siyasal geleneklerine sahip olan Cumhuriyet Halk Partimizin kültüründen uzak bir tutum içinde bulunduklarını ifade etmek yerinde olacaktır”

KARAR GÜNÜNDEN ÖNCE İSTİFA ETTİLER

Tüm bu koşulların bir araya gelmesiyle, Aralık 2020 tarihinde CHP Osmaneli İlçe Yönetimi olarak oy birliği ile Osmaneli Belediye Meclis Üyelerimiz Serpil Demirel ve Özden Karip’i partiden ihracı istemiyle tedbirli olarak CHP BİLECİK İl Yönetim Kurulu’na başvuru yapıldığını; İl Yönetim Kurulu tarafından başvurunun değerlendirilmesi sonucu İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirten Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek, İstifa eden Meclis üyelerimiz, Ocak Ayı İçerisin de yapılacak olan Disiplin Kurulu’nun karar oturumundan bir süre öncesin de Yerel basına partilerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardır.

Ben disiplin boyutu devam eden bu olayın kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Karar, Disiplin Kurulumuzca verilecektir. Hepimiz partimizin işleyişine ve teamüllerine saygılı olarak Disiplin Kurulu’nun kararını beklemeliyiz. İstifa eden ilgili olarak elimizde her türlü somut bilgi ve belge bulunmaktadır. Merak eden her partilimizle konu üzerine görüşmek için buyursun, gelsin. Kapımız tüm değerli partililerimize sonuna kadar, her daim açıktır” dedi.

ASLOLAN CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

Siyasal etik ve sorumluluk kavramı gereği İstifa eden Belediye meclis üyelerinin yalnız Cumhuriyet Halk Partimizden değil, Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifasının gerekli olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek, “CHP Osmaneli İlçe Örgütümüz son derece başarılı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hiç kimsenin bu başarıyı gölgeleyecek, sekteye uğratacak çalışmalarına müsaade etmemiz söz konusu dahi olamaz. Kişilerin ikbali, başarıyı getiren bu uyumun önüne geçemez. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

CHP’den Tepki “kabul etmemiz mümkün değil”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 19 Ocak 2021, 08:01

    Bence iyi bir karar vermişler bunu niye uzatıyorsunuz ki partiden ayrılmak isteyen olur normaldır yerden yere vurmanın anlamı ve de tehtit eder gibi disiplin kuruluna bilmem ne hani sizin demokrsınız bumu iki insana yaptıgınız a bakın ya basın da yer yerinden oynuyor ayrılmıs sa ayrılmış degerini kıymetini bilseydiniz sanki bilecikteki meclis üyelerin kıymetini bilen var bak yakında orda da ayrılmalar olacak bekleyin görün

    Cevapla
  2. Boşu boşuna feryad ı figan eylemenin havanda su dövmenin bir faydası yok. Siz kendi değerlerinizi harcadığınızda gerçek kimliğinizi ortaya koydunuz. Sarı öküzü verdiğinizde bitti olay. Unuttuğunuz SATAN SATILIR İHANET EDEN İHANETE UĞRAR!!! 10 Yıl Osmaneli CHP ilçe başkanlığı yapan ömrünü bu mücadeleye vakfetmiş saygıdeğer başkan FAİK ÜSTÜN beyi SATARKEN HARCARKEN NEREDEYDİNİZ,? HAK,HUKUK, ADALET AHLÂK SİYASİ ETİK kuralları o zaman neden aklınıza gelmedi. VEFA İstanbul’da eski bir semt ve boza adı olarak kaldı sizin ve sizin gibi düşünüp hareket edenlerin sayesinde. Siz birşey kazanmadınız, başarmadınız size ALTIN TEPSİ de sunulan belediyeleri ne kadar VASIFSIZ NİTELİKSİZ BİLGİSİZ SAYGISIZ kişileri doldurarak adeta ötenazi yaptınız. Bir daha kazanmamak için ne gerekiyorsa fazlasıyla yapıyorsunuz. Unutmayın bir şekilde kaptığınız, masa, sandalye ile yeter ki birileri başkan, meclis üyesi, reis desin yeter anlayışıyla oynadığınız oyun elbet bitecek. Sayılı günler bittiğinde GAME OVER!!!

    Cevapla
Bizi Takip Edin