CHP’den Basın Açıklaması; “Betonlaştırılmasını istemiyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi, Söğüt İlçe yönetimi Ertuğrulgazi Türbesi yanındaki alanda bulunan ağaçların sökülüp yerine Darül-kura ve Camii yapılmasına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ağaçların kesileceğini söylendiği yerde basın açıklamalarda bulunan CHP Söğüt İlçe Başkanı Yusuf Sert, “Söğüt halkının ve burada yaşayanların haberi olmadan gerçekleştirdiği proje olduğu tarafımıza bildirilmiştir.” dedi.

“Betonlaştırılmasını istemiyoruz”

Basın açıklamasında bulunan Başkan Sert, “Bugün burada toplanma amacımız hepimizin de bildiği üzere bu alana yapılması planlanan Darül-kura ve Camii projesi kapsamında görmüş olduğunuz alandaki ağaçların sökülüp başka bir alana taşınacak olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanımızın, sayın valimiz ile yapmış olduğu görüşme ve Milletvekilimiz Yaşar Tüzün’ün Söğüt Belediye Başkanı ile görüşmesi neticesinde bu projenin 2016 yılında birkaç kişinin, Söğüt halkının ve burada yaşayanların haberi olmadan gerçekleştirdiği proje olduğu tarafımıza bildirilmiştir.

Değerli Söğütlüler Pandemi sürecinde nefes almanın daha da önem kazandığı bugünlerde bizler için tek nefes alma yeri olan bu yeşil alanın bin bir emek ve zahmet ile yapıldığı ve nesiller boyu sürüp geleceğimize aktarabileceğimiz bu alanın betonlaştırılmasını istemiyoruz. Biz yapılacak olan bu cami ve Darül-Kura projesine karşı değiliz. Bu projenin ağaçlar taşınmayarak daha uygun bir alana yapılmasını arzu ediyoruz. Örnek vermek gerekirse 100 metre ileride bulunan eski müze olarak kullanılan ve şuan mescit olarak kullanımda olan alanın değerlendirilmesi daha uygundur. Gerek yeşil alandan gerekse mevcut yapıdan yararlanılıp hem yeşil alanlarımızı hem de mevcut konumu korumuş olacağız. Yeşil görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Çevrenizi öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan bile yeşiller arasında olduğunu fark etsin diyerek Yalova’da tek bir ağaç kesilmesin diye köşkünün yerini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleri olarak sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.

Buradan yetkililere sesleniyoruz! Bizlere saygınız olmayabilir fakat Ecdadımıza saygınız olsun! Yanı başımızda yatan Ertuğrulgazi’nin kemiklerini sızlatmayın. Yazıktır, günahtır gelin bu yanlıştan vazgeçin!” ifadelerine yer verdi.

TEMA Vakfı Söğüt İlçe Temsilcisi İbrahim Aydın ise, alandaki ağaçların 60-70 yıllık ağaçlar olduğunu belirterek, “Ağaçların 5 yaşını geçtikten sonra nakledilmelerinin mümkün değildir. Eğer bir yatırım yapılacaksa, bir proje gerçekleştirilecekse,50 metre ileride mescit var. O mescidin olduğu alanda hiç ağaç katliamına gerek kalmadan istenilen proje orada da gerçekleştirilebilir.” dedi.

CHP’den Basın Açıklaması; “Betonlaştırılmasını istemiyoruz”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Yahu bu CHP liler ağaçtan samandan başka birşey bilmezlermi.

    Cevapla
  2. Onlar için ağaç bahane cami yapilmasini istemiyoruz diyemiyolar yoksa gölete yapı yap başka yerde ağaç şok yap oraya yapma

    Cevapla
  3. Kardeşim ağacı kesecez demiyor makine ile söküp başka yere diker tekrar sen açık açık cami istemiyorum de

    Cevapla
Bizi Takip Edin