CHP MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’ÜN 100. YIL KURTULUŞ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayı yayımladığı mesajında ‘’Geçmişte önemli görevler yapmasına rağmen şehirlerin kurtuluş günlerinin kutlanmasına karşıyım’ diyenlere inat kurtuluş mücadelesindeki ruhu diri tutmak amacıyla bu anlamlı günleri hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Mesajında Bilecik’in kurtuluş mücadelesindeki yeri ve önemine değinen Milletvekili Tüzün, Bilecik’in makus talihimizin yenildiği yer olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

‘’Bir asır önce 7 düvel tabir edilen işgalciler tarafından saldırıya uğramış ülkemiz ve şehirlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde direnişlerini ortaya koymuş ve düşman işgalinden kurtulabilmişler. Kurtuluş mücadelesinde kimi şehirlerimiz Gazi sıfatıyla, kimi şehirlerimiz Kahraman, kimi şehirlerimiz de Şanlı olarak unvan almışlar. Bizler için Bilecik hem Kuruluş’un hem de Kurtuluş’un şehridir. 6 Eylül ulusumuzun yenilmezliğinin simgesi ve Bilecik’in göğsündeki onur madalyasıdır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan İnönü Savaşlarının kazanıldığı ve büyük önder Atatürk’ün ifadesiyle “Milletin makus talihinin yenildiği” bu topraklar, Cumhuriyetimizin doğuşunu müjdeleyen zaferlerin yaşandığı topraklardır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’6 EYLÜL DESTANDIR, DİRİLİŞTİR, KURULUŞ VE KURTULUŞTUR’’

Mesajının devamında ‘’6 Eylül, destandır, diriliştir, kuruluştur, kurtuluştur. İnsanımız için özgür olma tarihinin başlangıcıdır.’’ İfadelerini kullanan Milletvekili Tüzün, ‘’Bilecik her zaman dik duran, eğilmeyen bir kenttir. Kardeşlik ve birlik bayraklarını hep yükseklerde tutan her tür baskıyı elinin tersiyle iten bir kenttir. Kuruluşun beşiği Bilecik geçmişine olduğu kadar geleceğine de sahip çıkan önder, örnek bir kenttir. Bilecik tüm değerleriyle bir yurtseverlik göstergesidir. Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenen Bilecik yarınlara da umut ve güvenle bakmak istemektedir. Bizler de tarihin ve atalarımızın bizlere verdiği bu emanet ve sorumluluğun bilincinde olup, Cumhuriyet’imizin değerlerini, Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini muhafaza etmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü olmak üzere Bilecik’imizi özgürleştiren 6 Eylül’ün, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifade etti.

CHP MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’ÜN 100. YIL KURTULUŞ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin