CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bilecik’te açılış ve temel atma törenine katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik’teki programı kapsamında açılış ve temel atma törenine katıldı.

Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Utku Çakır Özer, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, çevre il ve ilçe başkanları, Millet İttifakı İyi Parti İl Başkanı ve temsilcileri ile birlikte Belediye Başkanı Semih Şahin’i makamında ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında Başkan Şahin’den bilgi aldı.

“ÇÖZÜLMESİ GEREKEN KONULAR VAR BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Belediye ziyareti sonrasında Atatürk Parkı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ‘’Çözülmesi gereken konular var. O sorunları birlikte çözeceğiz’’ ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘’Kendisi ve arkadaşları canla başla çalışıyorlar, mücadele ediyorlar sizin için. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyorum. Ahlaklı bir siyaset anlayışı, kul hakkını yemeyen bir siyaset anlayışı ve fakiri, fukarayı düşünen ve bu toplumun en zayıf kesimlerin sesi olan bir siyaset anlayışını getirmek istiyorum. En büyük desteğimiz sizlersiniz. Biliyorum adalet istiyorsunuz. Bu kardeşinizin adalet konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz. Eğer 450 kilometre yol yürüdüysem adalet içindir, sizin içindir. Türkiye için yürüdüm, 83 milyon için yürüdüm. Bireysel bir beklenti için yürümedim. Dolayısıyla bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklarda şehitlerimizin kanı var ve bu topraklarda milli mücadele savaşı verildi. Bu topraklarda kazandık ve bu topraklarda biz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimseye düşmanlık etmeden yaşamak istiyoruz. Herkesin karnı doysun istiyoruz. Belediye Başkanımız söyledi. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzur istiyoruz, bereket olsun istiyoruz.’’ dedi.

“GENÇLERİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK BENİM HEDEFİM OLACAK”

Bilecik ziyaretinde iki gencin yanına geldiğini ve şikayetlerini dile getirdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

‘’Biz Z kuşağındanız ve bu yönetime tahammül edemiyoruz diyorlar. Bunun değişmesi lazım diyorlar. O gençlere sözüm sözdür. O gençlerin hayalleri beni hedefim olacak. O gençlerin hayalini gerçekleştirmek benim boynumun borcu olsun. O gençleri aç ve açıkta bırakmayacağım. Herkesin inanmasını isterim. Çünkü siyaseti ahlaklı zemine taşıdığınız zaman herkesin verdiği verginin hesabını verdiğiniz zaman farklı bir Türkiye çıkacak ortaya. Belediye Başkanımız az önce belediye binasında anlattı. Borçla devraldık dedi, gelirimiz çok artmadı ama, borçların büyük bir kısmını ödedik dedi. Demek ki iyi bir yönetici iseniz, harcadığınız her kuruşun hesabını veriyorsanız, cebinizi değil de vatandaşı menfaatini düşündüğünüz zaman ve vatandaşın huzur içinde yaşamasını istiyorsanız Türkiye’nin imkanları var. Var olan sorunların hepsini çözebiliriz. Yine ifade edeyim. Kadınlara yönelik şiddete karşıyız, kadınlara kalkan elleri asla affetmeyeceğiz. Kadınların yaşadığı dramı da çok iyi biliyorum. Oğlu işsiz biliyorum, eşi işsiz biliyorum kendisi de işsiz onu da biliyorum. Pazarda istediği şekilde alışveriş yapamadığını da biliyorum. Sorunları biliyorum. Ama aşmasını da biliyoruz. Sorunları aşmanın anahtarı bende değil sizin elinizde. Sandık gelecek sandığı açacaksınız oyunuzu kullanacaksınız. Yeni bir umudu yeşerteceksiniz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’BELEDİYE BAŞKANLARIMA SÖYLEDİM: HİZMETTE AYRIM YAPMAYACAKSINIZ’’

Belediye başkanlarına, seçildiğiniz andan itibaren vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksınız diye talimat verdiğini hatırlatan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘’Efendim bu mahalle bana oy vermedi, yanımda olmadı ben burayı cezalandırayım demeyeceksiniz. Herkese eşit hizmet sunacaksınız. Kapınız açık olacak. Eğer bir mahalle fakirse oraya pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Kreş söyledim. Bütün belediye başkanlarına kreş yapmalarını söyledim. Anneler güven içinde çocuklarını kreşe getirsinler. Çocuklar orada sosyalleşsin ve akşam da çocuklarını alıp evine götürebilsin. Dolayısıyla kadın her yere rahat gidebilmeli, kentin sağladığı imkanlardan faydalanabilmeli. Bunların hepsini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz ve sürdüreceğiz. Bütün belediye başkanlarımız bu konuda ellerinden gelen çabayı ortaya koyuyorlar. Bize engel çıkarıyorlar. Belediye Başkanlarımıza engel çıkarıyorlar. Görev yapmak istiyorlar. Göreve engel çıkarıyorlar. Başkan arkadaşlarıma dedim ki hiç şikayet etmeyeceksiniz. Sorun mu var o zaman soruna kilitleneceksiniz ve o sorunu çözeceksiniz ve çözecekler. ‘’ şeklinde konuştu.

“19 YILDIR YURT SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER”

Konuşmasında iktidarın 19 yılda yurt sorununu çözemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Sevgili gençler çocuklarımız anne ve babalar. Çocuklarınız üniversiteyi kazandı ve hepiniz çok sevindiniz. Arkasından bir dert. İyi de oğlum İstanbul’a gidecek, Ankara’ya gidecek, Samsun’a, Trabzon’a gidecek. İyi de üniversiteyi kazandı ama nerede kalacak. Hangi yurtta kalacak. Yurt sorunu var. 19 yıldır yurt sorununu çözemediler. Size şikayet ediyorum. 19 yıldır iktidardalar. Yurt sorununu çözemediler. Benim Bilecik meydanından size ve Türkiye’deki bütün anne ve babalara sözümdür. İktidarımızda bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğim, bir yıl içinde. Onlar parayı cepleri için kullandılar. Biz milletimiz için evlatlarımız için kullanacağız. Hepinizin bundan emin olması lazım.’’ dedi.

“TARIMDA ZOR DURUMDAYIZ ÇİFTÇİLİKTE ZOR DURUMDAYIZ”

Konuşmasında ‘’Tarımda zor durumdayız, çiftçilikte zor durumdayız.’’ İfadelerini yer veren Kılıçdaroğlu, ‘’Her türlü imkanımız var. Ama nohutu dışarıdan alıyoruz, buğdayı dışarıdan alıyoruz, samanı dışarıdan alıyoruz, eti dışarıdan alıyoruz, canlı hayvanı dışarıdan alıyoruz, ay çiçeğini dışarıdan alıyoruz. Yani 83 milyon olarak yurt dışındaki çiftçilere çalışıyoruz. Bunu değiştireceğim. Bu tabloyu değiştireceğim. Ben gayet iyi biliyorum. Almanya bizi kıskanıyor diyeceksiniz. Ama biliyorum. Onlar ne yaparsa yapsınlar. Onların en büyük korkuları acaba iktidardan olur muyuz. Olacaksınız, gideceksiniz, milletin iktidarı gelecek. Allah’ın izniyle nasıl güzel bir ülke yönetilirmiş göreceksiniz. Nasıl ayrımcılık yapılmazmış, nasıl Ortadoğu’da barış sağlanırmış. Nasıl çocuklarımız huzur içinde okullarına gidermiş. Bunların hepsini onlar da görecek. Onların çocukları da görecek. Biz temiz bir siyaset anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz. Pek çok yerde söyledim. Size de söylüyorum. Sizin oylarınıza değil sizin sorunlarınıza talibim. Sizin dertlerinize talibim. Dertlerinizi de çözeceğim. ‘’ dedi.

“EYT’LİLERİN SORUNLARINI BİLİYORUM AMA ÇÖZECEĞİZ”

Konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorununu bildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘’Az önce bu arkadaşlarımızla görüştüm. Allah aşkına biri çıksın şu mantığı bize açıklasın. Erdoğan mı çıkar, onun bakanları mı çıkar, onun danışmanları mı çıkar. Kim çıkarsa çıksın. Milletin önüne çıkıp, şu gerçeği bir anlatsın. Daha fazla prim ödediğiniz zaman daha az aylık alıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Ben daha fazla prim ödüyorum. Ne için? Daha fazla aylık alayım diye. Ama daha fazla prim öderseniz aylığınız düşüyor. Böyle bir garabeti yaptılar. Onların adaleti işte bu. Bizim adaletimiz ise. Ne kadar çok prim öderseniz, o kadar aylık alırsınız. Sizin sorunlarınızı biliyorum. Emeklilikte yaşa takılanların. Bir ekibimiz var. Sosyal güvenlik ekibi. Bu konuyla ilgili çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin. Türkiye’nin bütün sorunlarını çözebiliriz. Yeter ki alnınızın terini milletin için harcayacaksın. Milletin için dökeceksin alnının terini. Bireysel bir çıkar için dökmeyeceksin.’’ dedi.

‘’DIŞ POLİTİKADA YANLIŞ YAPTILAR. SURİYELİLERİN SUÇU YOK ONLARI TÜRKİYE’YE GETİRENLERİN SUÇU VAR’’

Konuşmasında iktidarın dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, ‘’Dış politikada yanlış yaptılar. Milyonlarca Suriyeli kardeşimiz geldi, Afganlar geldi. Şimdi Suriyelilere kızmayın. Suriyelilerin hiçbir günahı yok. Suriyelileri buraya getirenlere kızacaksınız. Suriyelinin ne kabahati var. Suriyeli kaçmış gelmiş buraya. Kim getirdi Suriyeliyi. Kim gitti oraya, kim şehitlerimizi o topraklarda bıraktı. Kim Süleyman Şah türbesini kaçırdı. Özellikle de milliyetçiyim diyen arkadaşlarıma sesleniyorum. Yani hepimiz milliyetçiyiz ama bazıları bizden daha milliyetçi olduklarını söylüyorlar. O arkadaşlara sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hele bunu Bilecik’ten söylüyorum. Burası kuruluş ve kurtuluşun yeridir. Ben Bilecik’i bilmez miyim, tarihini bilmez miyim? Şeyh Edebalı’yı bilmez miyim? Bunların hepsini bilirim. Kalkacaksınız 24 saat içinde Emevi Camisinde namaz kılacağız diyeceksiniz, Süleyman Şah türbesini kaçıracaksınız, bayrağı indireceksiniz. Türkiye’ye gelip ‘ben milliyetçiyim’ diye geçineceksiniz. Haydi canım sizin milliyetçiliğinize. Onu da yapacağız. İktidar olduğumuzda Süleyman Şah türbesini kendi topraklarımıza götüreceğiz. O şanlı bayrağımızı orada tekrar dalgalandıracağız. Herkesin emin olmasını istiyorum. Biz onlar gibi değiliz. Söz verdik mi tutarız. 128 milyar nerede diye soruyorlar. 128 milyarı 83 milyonun ortak sorması lazım. Bakın her şeye zam geliyor. Daha iyi günlerimizi yaşıyoruz. Kış geldiğinde göreceksiniz. ‘’ dedi.

‘’HER ŞEYE ZAM GELİYOR’’

Konuşmasında her türlü ürüne zam geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘’Bunlar iktidarda kaldığı sürece geçen her gün topluma maliyet daha fazla olacak.’’ İfadelerine yer vererek, ‘’Yani bunların maliyeti topluma maliyeti artacak. Yani diyorum ki erken bir seçim yapın, siz de kendinizi kurtarın. Hiç değilse bu milletin sırtına binmeyin. Zam, zam, zam nereye kadar zam. İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Sadece iki hafta içinde doların yükselişi, Türk lirasının eriyişi. Sadece bunun faturası bile 100 milyarın üzerinde.’’

‘’UMUTSUZLUK BİZE YAKIŞMAZ. EN ZOR ŞARTLARDA BİLE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRIRIZ’’

Konuşmasında ‘’Umutsuzluk bize yakışmaz’’ ifadelerine yer veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘’Milli kurtuluş savaşını veren, Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerin ve gazilerin yüzü suyu hürmetine asla bize umutsuzluk yakışmaz. En zor şartlarda bile şanlı bayrağımızı dalgalandırıp ülkemizi şaha çıkaracağız. Herkesin bundan emin olmasını istiyorum. Biz bunu yapacağız. Biz Kuvayı Milliyeci’yiz. En zor şartlarda bile yumurta satarak şeker fabrikaları kurdular. Her şeyi sattılar. Bazen bizi eleştiriyorlar. Bu CHP var ya CHP. Dikili bir ağaçları yok. Gitsene Karabük’e. O fabrikayı kim kurdu. Gitsene Kırıkkale’ye entegre silah fabrikalarını kim kurdu. Hepsini sattı. Sata sata bitiremedi. Onların şunu bilmesini isterim. Döviz bazında, dolar bazında beşli çeteye verilen bütün ihaleleri iptal edeceğim. Onların tamamını kamulaştıracağım. Dostlarımızla beraber yapacağız. Milletin cebine el atan, sülük gibi milletin kanını emenlerden hesap soracağım. Herkes bunu bilsin. ‘’ dedi.

‘’BEN TEMİZ SİYASET İSTİYORUM. BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Konuşmasının sonunda ‘’Ben temiz siyaset istiyorum. Bunu gerçekleştireceğiz’’ diye konuşan Kılıçdaroğlu, ‘’Ben temiz siyaset istiyorum. Elbette ki bir iş adamı kazanabilir. Başımın üstünde yeri vardır. Sanayicidir, yatırım yapar, başımın üstünde yeri vardır. İstihdam yapar başımın üstünde yeri vardır. Ama milletin ödediği vergileri kullanacaksın, Türk lirasına da güvenmeyeceksin, dolar bazında hesap yapacaksın, köprüden geçerken dolar bazında ücret ödeyeceksin. İşte bu olmaz. Hani siz yerli ve milliydiniz. Hani nerede bu Türk lirası. Türk lirasını kaldırdılar. Yeniden Türk lirasını getireceğiz. Yeniden fabrikalarımızı kuracağız ve göreceksiniz Türkiye’yi yeniden şaha kaldıracağız. Onların yaptığı gibi değil. ‘’ dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN YAPILAN ÇALIŞMA VE PROJELERİ ANLATTI

Belediye Başkanı Semih Şahin ise konuşmasında Bilecik Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

‘’Atatürk Parkı’nda, halkımıza şehrin kalbinde nefes alabileceği bir ortam oluşturduk.’’ İfadelerine yer veren Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’Aynı zamanda bu parkı geleceğimizin teminatı çocuklarımızın Bilecik’in doğasını daha iyi tanıyabilmesi için bir tür ‘’cansız hayvanat bahçesi’’ ne çevirerek, hem eğlenip hem öğrenebilecekleri bir yer inşaa ettik. Seçim vaadlerimizin biri olan ‘Her Mahalleye Bir Kreş’ sözünü tutarak ilk kreşimiz olan Türkan Saylan Kreşimizden sonra, Zübeyde Hanım Kreşi’ ni aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, siz Genel Başkanım önderliğinde armağan ediyorum.’’ Dedi.

ŞEHRİN ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ’’

Bilecik Belediyesi’nin alt yapıda önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Şahin, ‘’

Belediyeyi devir aldığımızda, Bilecik’te en ufak bir yağış ciddi su taşkınlarına neden olabiliyordu. Başkan seçildiğimde ilk olarak altyapı meselesine yoğunlaştık. Yağmur suyu altyapısı için ilk adımları atarak problemi çözdük. Bu ilk adımda sel baskınlarına kalıcı olarak son verdik. Şimdi sırada kanalizasyon altyapımızın kalıcı olarak düzenlenmesi ve ana kanalizasyon sistemimizin kurulması var. 29 milyon 400 TL yatırım ile başladığımız Bilecik Kanalizasyon ve Altyapı Projesi’ni başlatıyoruz. Şehrimizin ana kanalizasyon hattını inşa edecek, yağmur suyu giderleri ve kanalizasyon atıklarının karışmasını engelleyecek, eksik ve hatalı kararlar yüzünden kurulduğu günden beri bir türlü işletilemeyen atık su arıtma tesisimizi yeniden çalışır hale getireceğiz. Böylece Bilecik doğal ve tarihsel değerinin hak ettiği türden bir şehir haline gelecek. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, ayrım yapmadan toplumun her kesimine dokunan hizmetlerimiz, sahip olduğumuz değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere sağlıklı yarınlar bırakacak projelerimizle, ülkemizi çağdaş medeniyetlerin ötesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zübeyde Hanım Kreşi ve Atatürk Parkı’nın açılışı yapıldı. Bilecik Kanalizasyon ve Altyapı Projesinin temeli atıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bilecik’te açılış ve temel atma törenine katıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin