Cane Corso Köpek Irkı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cane Corso köpek ırkı, günümüzde en iyi koruma köpek ırkı olarak bilinir. Ailesine karşı her ne kadar uysal ve bağlı olsa da tanımadıklarına karşı oldukça cesur davranmaktadır. Cane Corso köpek ırkıyla ilgili pek çok önyargı vardır.

Tarihi İtalya’ya dayanan bu köpek ırkıyla ilgili pek çok ön yargı olduğu gibi merak edilen onlarca soru da vardır. Cane Corso köpek ırkıyla ilgili merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtını sizler için hazırladığımız rehberimizde bulabilirsiniz. İşte Cane Corso köpek ırkı rehberimiz…

Cane Corso Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

Cane Corso ırkı köpeklerin en önemli özellikleri arasında ailelerine bağlı olduğu kadar dışarıya karşı da cesur ve saldırgan tavırları yer almaktadır. Sahibini memnun etmeye çalışan bu köpekler, kendilerine verilen emir ve komutaları uygulama eğilimindedir.

Otoriter, bağımsız ve lider davranışlar sergileyebilir. Bu sebeple daha önce köpek sahiplenmemiş kişiler için ilk defa Cane Corso ırkı köpek sahiplenmesi önerilmez. Karakter konusunda tamamen eğitime bağlı gelişen bir ırktır. Sahibi onu nasıl eğitmek isterse, karakteri de o şekilde gelişecektir. Eğer evcil, sevecen bir köpek olarak yetiştirilmek isteniyorsa sosyalleştirme eğitimleri verilmelidir. Aksine koruma amaçlı, bekçi köpeği olarak yetiştirilmek isteniyorsa bu içgüdülerini geliştirecek eğitimler verilmelidir. Cane Corso, saldırgan bir şekilde yetiştirildiği takdirde büyük tehlikelere sebep olabilir. Evcil bir köpek olarak yetiştirildiğinde ise, bir süs köpeği gibi sevecen olabilir. Bu tamamen sahibine bağlıdır.

Enerji seviyesi yüksek ve oyun oynamayı seven bir ırktır. Yeterli egzersiz yapıldığında sessiz yapısının da avantajıyla birlikte apartmanda da beslenebilir. Fakat, günlük 2-3 saatlik dışarı egzersizlerinin yapılması gerekir.

Cane Corso Nedir?

Birer koruma ve bekçi köpeği olan Cane Corso İtaliano cinsi köpeklerinin soyları Roma İmparatorluğu’na dayanmaktadır. Eski bir köpek ırkı olduğu bilinen Cane Corso İtalianolar’ın kökenlerinin Roma dönemindeki savaşçı köpeklerden geldiğine dair efsaneler de yer almaktadır. Koruma ve bekçilik yapmadaki üstün yeteneklerinin yanı sıra yaban domuzu avlarında da sık sık bu köpekler kullanılmaktadır. Cane Corsolar, atletik gövdeleriyle son derece güçlü köpeklerdir. Görev bilinciyle hareket eden bu köpekler, sahiplerini fazlaca benimser ve onların sözünden çıkmazlar. Tanımadıkları insan ve diğer canlılara karşı da oldukça saldırgan bir tavır gösterebilirler. Yüksek sadakat içgüdüsüne sahip olduklarından dolayı sahiplerini korurken etrafa ciddi zarar vermelerine de sebep olabilir. Bu nedenle Cane Corsalar’ın yavruyken çok iyi bir eğitim almaları gerekir.

Cane Corso Nasıl Eğitilir?

Cane Corso Italanio köpek ırkının eğitimi oldukça önemlidir. Genel olarak saldırgan bir köpek ırkı olarak bilinen bu köpekler, iyi bir eğitimle sevecen evcil köpeği olarak da yetişebilir. Bu ırk köpeğin nasıl yetişeceği tamamen verilen eğitime bağlıdır. Eğer köpeğinize saldırgan tarzında eğitimler verirseniz daha korumacı ve tehlikeli olabilir.

Cane Corso Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cane Corso köpekler, hazır köpek maması ve veterinerin onayladığı ev yemeklerinden tüketebilir. Ancak tükettiği gıdaların köpeklerin yiyebileceği şeyler olmasına özen göstermeniz gerekir. Genel olarak Cane Corso köpeklerin mide ve sindirim hassasiyetleri vardır. Genetik rahatsızlığı olan, sindirim sorunu sebebiyle yediklerine iki kat daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Çok hızlı şekilde mama yemeleri veya fazla su içmeleri sonucunda şişkinlik yaşayıp, mide krampı çekebilirler. Sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için aşağıdaki mamaları tercih edebilirsiniz:

  • Royal Canin,
  • Proplan,
  • Acana,
  • Hills,
  • N&D,
  • Gimcat,
  • Brit,
  • Purina,
  • Felix,
  • Brit Care

Yukarı yer alan mamaları tercih ederek köpeğinizin sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesine destek olabilirsiniz.

Cane Corso Sahiplendirme

Cane Corso köpek sahiplenme en çok tercih edilenler arasında yer alır. Özellikle bekçilik ve koruma için tercih edilmektedir. Ücretsiz bir şekilde Cane Corso sahiplenme internet sitelerinde sıklıkla rastlanılmaz. Bunun dışında belirli ücretler karşılığında sahiplenebilirsiniz. Ücretsiz şekilde sahiplenmek istiyorsanız bazı internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Cane Corso Fiyatları

Cane Corso fiyatları birçok kritere bağlı olarak farklılık gösterir. 2022 yılında Cane Corso fiyatları 2.000 lira ile 15.000 lira arasında değişmektedir. Bunun için net bir fiyat bilgisi vermek doğru olmayacaktır. Çünkü rengi başta olmak üzere, yaklaşık 10 farklı kriter fiyatlarda etkiye sahiptir. Bu kriterler ise aşağıda sıralandığı gibi değişiklik gösterir:

  • Rengi,
  • Şecere belgesinin bulunup bulunmaması,
  • Ailesinin genetik özelliklerini taşıyıp taşımadığı,
  • Vücut yapısı,
  • Sağlığı,
  • Yaşı, bu kriterlerden birkaçıdır.

Sık Sorulan Sorular

Cane Corso sahibine saldırır mı?

Cane Corso köpekler, genel olarak sahiplerine karşı oldukça sadakat duygusu beslemektedirler. Bundan dolayı sahiplerine karşı saldırı eğiliminde olan köpek cinslerinden değildir.

Cane Corso Türkiye yasak mı?

Cane Corso köpeklerin Türkiye’de beslenmesi ile ilgili herhangi bir yasak bulunmamaktadır.

Cane Corso Tehlikeli ırk mı?

Tehlikeli bir ırk değildir. Saldırgan bir şekilde yetiştirilirse tehlikeli bir köpek olabilir. Yani her şey eğitimine bağlıdır.

Sonuç

Bu yazımızda sizler için Cane Corso köpek ırkıyla ilgili ön yargıları yıkarak merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtını ele aldık. Beslenme tarzından karakter özelliklerine kadar pek çok sorunun yanıtını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için patibul.com internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden farklı Cane Corso köpek cinsi köpeği ve fiyatlarını inceleyerek istediğiniz köpeği sahiplenebilir ve arkadaşlık edebilirsiniz.

Cane Corso Köpek Irkı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin