“Bunu Sakın Kimseye Anlatmayın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, “İnsanlık adına yüce bir erdem olarak anlamlandırılan vefa kelimesi, manevi duyguları temsil eder.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Vefalı davranan kişilere ise vefakâr denir. Vefa kelimesinin Sevgide bağlılık, Kâfi gelme, Minnettarlık, Sözünde durmak, Dostluğu sürdürmek, Sadâkat gibi anlamları da var..Vefa insanda bulunması gereken güzel bir özellik.

Ancak Devlet’te Vefa’nın nasıl da güzel bir özellik olduğunu Covid-19 salgını sırasında alınan tedbirler dolayısıyla htiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımızın kapısını çalmak için bizzat Cumhurbaşkanımzın emriyle kurulan Vefa Sosyal Destek gurupları ile öğrendik.

İnsanların hastalık korkusuya evlerinden burnunu çıkaramadıkları bir zamanda Vefa Sosyal Destek Guruplarında görevli kamu çalışanları kendilerini ve ailelerini riske atarak verilen tüm görevleri fedakarca yerine getirdiler.. Ancak vatandaşına vefa gösteren devlet bu defa bazı çalışanlarına VEFA göstermedi. Bazıları hakkında basit denilebileceik hatalardan dolayı soruşturmalar açılırken, bazı Vefa Gönüllülerinin gönlü kırıldı.. Verilen Başarı belgelerinde adaletsizlikler yapıldı… 36 Gün çalışıp ta hastalanınca 1 gün rapor aldı diye, Gönüllü olduğu çalışma gurubunda eşinin rahatszılığı sebebiyle bir gün katılamadı diye veya bazı birim amirlerinin kaprisleri sebebiyle Vefa’ya vefasızlık yapıldı. Yemek dağıtanlara Başarı belgesi verip Maaş dağıtanlara selam vermemek vefasızlıktır.

Sadece Bilecik Merkez’de değil Gölpazarı İlçemizde de benzer sıkıntılar/duyumlar geldi kulağımıza…
Benim bu gönlü kırık Vefakar kamu çalışanlarına ve onların gönlünü kıran yöneticilere birer tavsiyem olacak..

Gönlü kırılan Vefa’kar gönüllülere bu yaşadığınız sıkıntı ve hayal kırıklığını Bedevi’nin hikayesindeki gibi kimseye anlatmayın…

Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam bedeviyi görünce su istemiş. Bedevi devesinden inmiş ona su vermiş. Suyu içen adam birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış.
Bedevi arkasından bağırmış: “Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!”

Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp, nedenini sormuş: “Eğer anlatırsan”, demiş bedevi, “Bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler.”

Siz yaşadığını sıkıntıları anlatırsanız bir daha devletin Vefa’ya ihytiacı olursa kimse görev almak istemez…

Değerli yöneticilerimiz… Sizler kadar her çalışan benzer stresleri sıkıntıları yaşadı bu süreçte.. Gönüllü veya Emir ile vazifeye çağrılan kamu çalışanlarını küstürmeyin… Büyüklük gösterin hataları görmeyin Vefa’ya vefasızlık etmeyinki bu destansı çalışmanız gölgelenmesin…

“Bunu Sakın Kimseye Anlatmayın”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin