Bu kazı Bilecik için değil insanlık tarihi açısından da önemli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Üniversitenin Arkeoloji Bölümünün Bilecik-Bahçelievler yerleşmesinde sürdürdüğü arkeolojik kazı çalışmasında incelemede bulundu.

Bilecik’in bilinen tarihini 4000 yıl geriye taşıyan ve günümüzden 9000 yıl öncesine tarihlenen yerleşmeyle ilgili Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’dan bilgi alan Rektör Beydemir, kazıda çalışan öğrencilerle sohbet etti.

Yürütülen çalışmanın yalnızca Bilecik için değil insanlık tarihi açısından da önem taşıdığını ifade eden Rektör Beydemir, Üniversitenin kazıya verdiği desteğin devam edeceğini ifade etti.

Rektör Beydemir’e ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhami Yurdakul ve Prof. Dr. Mustafa Koyun, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tunçel ve Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Cenk Karakurt eşlik etti.

Batı Anadolu’nun en eski yerleşmelerinden

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Turan Efe’nin 2013 yılında bulduğu Bahçelievler yerleşmesinde, 2019 yılından itibaren Bilecik Arkeoloji Müzesi başkanlığında ve BŞEÜ Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’ın bilimsel danışmanlığında arkeolojik kazılar gerçekleştiriliyor.

Arkeoloji Bölümü öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen 2020 yılı çalışmalarında; günümüzden 9000 yıl öncesine tarihlenen yuvarlak şekilli evler, kemik aletler, ev aletleri, çakmak taşı ve obsidyen mikrodilgi, ezgi ve öğütme taşları ve taş baltalar ele geçirildi. Batı Anadolu’nun en eski birkaç yerleşmesinden birisi olduğu anlaşılan Bahçelievler yerleşmesindeki kazı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izni ile sürdürülüyor.

Bu kazı Bilecik için değil insanlık tarihi açısından da önemli
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin