BOZÜYÜK’TE SURİYE VE BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi, İnsani Yardım Derneği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Bayır Bucak ve Suriye Türkmenlerine “İnsani Yardım” kampanyası başlatıldı.

 
Bozüyük’te İnsani Yardım Derneği irtibat bürosunda yapılan basın toplantısına Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Dodurga Belediye Başkanı Selim TUNA, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, Bilecik İnsani Yardım Derneği(İHH) Başkanı Şemsettin YILDIRIM, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer TEKELİOĞLU ve diğer ilgililer katıldı. 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Suriye’de Türkmen kardeşlerimize yapılan saldırı ve zulüm bizleri derinden üzüyor. Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere bombalar yağdırılıyor. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden siviller öldürülüyor. Böyle bir günde bizlerin de birlik olup mazluma sahip çıkmamız gerekiyor ” diyerek Bayır Bucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin YILDIRIM da yaptığı konuşmasında “Sınırımızın hemen dibinde diğer Müslüman kardeşlerimiz gibi Suriye Türkmenleri ve Bayır Bucak Türkmenleri dindaşlarımız, gardaşlarımız resmen yok edilmek isteniyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Elimizle, dilimizle ve tüm yüreğimizle Suriye Türkmenleri’ne, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım edeceğiz. Bin yılık ata toprağını savunan kardeşlerimize bugün biz, destek çıkmak zorundayız. Bu bizim inanmışlığımızın, tarihimizin, ahde vefamızın her şeyden öte kardeşlerimizin gereğidir” dedi. YILDIRIM ayrıca nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin açılan hesap numarasına para yatırabileceğini, giyim ve kuru gıda yardımlarının da bu gün faaliyete geçen İHH Koordinasyon Merkezi, Yeni Mahalle Konağı, Yenidoğan Mahalle Konağı ve Tekke Mahalle Konağı’na teslim edilebileceğini söyledi. Konuşmaların ardından; başlatılan kampanyanın hayırlı olması için dualar edildi. Başkan BAKICI ve beraberindekiler yaptıkları nakdi yardımlarla kampanyayı başlatmış oldu. 
Yapılacak yardımların, Bayır Bucak İnsani Yardımı adına Bilecik Kuveyt Türk Şubesi “10054344-3” hesap numarasına veya “TR140020500001005434400003” IBAN nosuna yapılabileceği bildirilirken hesaba belli ücretler karşılığında un, bot, mont, atkı, bere, eldiven, battaniye, bebe bisküvisi, mama yardımı yapılabileceği de hatırlatıldı.





BOZÜYÜK’TE SURİYE VE BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin