BOZÜYÜK’TE GÜREŞ FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali 4 Ağustos Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlarken güreş müsabakaları 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

 

Bozüyük Belediyesi 1. Karakucak Güreş Festivali ile bir ilke daha imza atan Bozüyük Belediyesi spora ve sporcuya desteğini sürdürüyor. İnsanlık tarihinin en eski sporlarından biri olan güreş, Türk spor tarihinde de önemli bir yere sahip. Bozüyük’te ilk kez yapılacak olan güreş festivalinde Bozüyük Belediyesi aynı zamanda birbirinden değerli güreşçileri ağırlayacak.

 

 

Türkiye Güreş Federasyonu iş birliği ile düzenlenen ve 2 gün sürecek festivalin şeref konukları arasında Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olan ve dünyaca tanınan aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Milli güreşçi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Harun Doğan, Milli güreşçi Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpiyat 3’sü Soner Demirtaş, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Rıza Yıldırım ile Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mustafa Kaya yer alacak.

 

 

İzleyenlerin güreşin tüm güzelliklerini görebileceği ve sportmence mücadelelerin yaşanacağı festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Minikler, Yıldızlar ve büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen müsabakalara Minikler kategorisinde 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu sporcular, yıldızlar kategorisine 2000-2001 ve 2002 doğumlu sporcular, büyükler kategorisinde ise 1999 ve daha büyük doğumlu sporcular katılabilecek. 29 kilodan 100 kiloya kadar 27 farklı kilo ağırlığında yapılacak müsabakaların sonunda ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli para ödülleri verilecek.

 

4 Ağustos Cuma günü saat 14:00’te şeref konukları, güreşçiler ve protokolün katılımları ile Çınar taksinin önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılacak kortej yürüşü ile başlayacak festivalde güreş müsabakaları ise 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

 

BOZÜYÜK’TE GÜREŞ FESTİVALİ DÜZENLENİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin