BİSİDAP: “Biliyoruz ki bir ili el yaparsak 80 ilimiz bizi el gibi görecektir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP), Bilecik Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında İYİ Parti Sözcüsü Ahmet Gürses ile AK Parti sözcüsü Çetin Kaya arasında geçen ve tartışma konusu olan diyaloğa binaen açıklama yaptı.

Haziran ayı belediye meclis toplantısına ara verilmesinin ardından tartışma konusu olan Gürses’in Kaya’ya söylediği iddia edilen “Elin Sinoplusu Gelmiş Ahkam Kesiyor” sözleri üzerine Çetin Kaya’ya siyasilerden ve vatandaşlardan destek mesajları gelirken, BİSİDAP’da Kaya’ya destek niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) çatısı altında ilimizde her biri farklı alanlarda faaliyet gösteren dernek, vakıf, sendika, hemşehri dernekleri ve yardım Kuruluşlarının aralarında bulunduğu 26 sivil toplum kuruluşu ile birlikte 2014 Mart ayında yerelde güzel şehrimiz Bilecik için, genelde her köşesi cennet vatanımız ve hatta bazen ülkemizin şevkatinin sınırlarımızı aştığı bu dönemlerde komşu müslüman ülkelerimiz için faaliyet alanlarımıza dair konularda istişare etmek, birlikte hareket etmek, kamuoyu oluşturmak ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir araya geldik. Birçok ortak etkinlik düzenledik. Zaman zaman katılımcı diğer sivil toplumarla birlikte 50’yi aşkın sivil toplum kuruluşu ile birlikte ortak organizasyonlara imza attık.

BİSİDAP olarak her daim derdi millet, derdi devlet, ortak paydası medeniyet ve vatan için emek olan hiçbir kimseyi rengi, dili, memleketi, mezhebi yüzünden çember dışında bırakmadan, farklılıkları zenginlik bilip ülkemiz ve ilimizin gelişmesi için acaba bir nebze de olsa katkı sunabilir miyiz amacıyla hareket ettik. Her ne kadar uhdemizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler ile ortak duyuş, ortak hareket amacıyla kurduğumuz sivil dayanışma platformumuz Bilecik ile başlasa da biz Bilecik’e hizmeti Türkiye’te hizmet olarak gördük. Bu gaye ile gerçekleştirilen faaliyetlerimizde gerek şehrimize gerekse ülkemize dair sorunların çözümüne şehrimizde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri büyük katkı sağladı. Bu derneklerimizden biri de Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz…

Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Çetin Kaya, şimdiye kadar BİSİDAP çatısı altında birçok kez ilimiz ve ülkemiz adına faaliyetlerde üzerine düşen vazifeyi hakkıyla ifa etmiştir. Bugün Çetin Kaya Sinoplu değil ülkemizin herhangi bir şehrinden olsa da bu Bilecik’e hizmet ettiği gerçeğini değiştirmez. Çünkü bizim anlayışımız Türkiye’yi 81 iliyle birlikte kabul ediyor hiçbir ili ‘el’ yerine koymamaktır. Biliyoruz ki bir ili “el” yaparsak 80 ilimiz bizi ‘el’ gibi görecektir.

Bu şiarla hareket eden Çetin Kaya, yalnızca Bilecik kütüğüne kayıtlı seçmenlerin değil Bilecik’te yaşayan insanların teveccühü ile son yerel seçimlerde Bilecik Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir.

İlimize hizmet etme gayesi için yola çıkmış ve seçmenler tarafından kendisine siyasal alanda temsil görevi tevdi edilmiş Bilecik Sinoplular Derneği Başkanı Çetin Kaya başkanımıza Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan ötekileştirici, ayrıştırıcı ve ilimizde yaşayan farklı şehirlerimizden gelen, kader birliği yaptığımız, ekmeğimizi paylaştığımız Sinoplu, Erzurumlu, Karadenizli, Eskişehirli, Sivaslı, Vanlı ve birçok faklı ilden tüm hemşehrilerimizi de huzursuz eden söylemi KINIYOR ,İlimizin birlik ve beraberliği adına söz konusu söylemin sahiplerinden en azından bir özür bekliyoruz.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarının ve farklılıklara hoşgörünün menbaı olan bu topraklarda Kuruluşu da Kurtuluşu da omuz omuza vererek gerçekleştirdiğimiz bu topraklarda Yeniden Diriliş’i de tüm farklılıklarımızla hep birlikte gerçekleştirme azminde olduğumuzu ifade ediyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımızla…

BİSİDAP
Bilecik Sivil Dayanışma Platformu

BİSİDAP: “Biliyoruz ki bir ili el yaparsak 80 ilimiz bizi el gibi görecektir”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Söylenmemiş sözler üzerinden insanları linç etmeyin. Belediye meclis toplantısı sırasında çekilmiş videoyu izleyin. Çetin Kaya’ya böyle bir söz söylenmediği gibi kendisinin meclisteki tavır ve konuşmaları kaba-saba, saldırgan ve çirkindir. Yıllardır aynı terane, çamura yatın, kavga çıkarın ondan sonra da mağduru oynayın. Sivil toplum örgütleri hak, adalet ve kamu yararını temsil eder. Siz sivil toplum örgütü filan değil, bir trol topluluğusunuz.

    Cevapla
  2. Söylenmediği için chp millletvekili belediye başkanı kabul etti chp meclis üyesi kınama yazısı yayınladı değil mi komik olmayın Bilecik halkına düşen bu adamın özür dilemesini sağlamaktır

    Cevapla
Bizi Takip Edin