Birleşik Krallık, Hırvatistan, İsveç ve Yunanistan’la ortak proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortağı olduğu ‘Digit@l Literacy Portal’ (Dijital Okuryazarlık Portalı) adlı AB Projesi, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 172 bin 480 Avro hibe almaya uygun bulundu.

Birleşik Krallık, Hırvatistan, İsveç ve Yunanistan’dan uluslararası ortakları bulunan proje ile yetişkinlere dijital okuryazarlık konusunda içerik sunacak bir internet portalı hayata geçirilecek. Erasmus+ Programı Ana Eylem 2-Eğitim Öğretim Alanında Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında kabul edilen proje, 256 proje arasından ön değerlendirmeyi geçip, bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan inceleme neticesinde kabul edilen 32 proje arasına girerek desteklenmeye değer bulundu. Proje 31/12/2020 ve 31/12/2022 tarihleri arasında 24 ay süre ile uygulanacak.

Üniversite adına Proje Sorumlusu olan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Dandıl tarafından hazırlanacak portal üzerinden; Dijital Okuryazarlık ve Bilgi Okuryazarlığı, Dijital Kaynakların Etkin Kullanımı, Sanal Güvenlik, Dijital Ayak İzi, Sanal Zorbalık, Teknoloji ve Medya Okuryazarlığı, 21. Yüzyıl Temel Becerileri, Eğitim Öğretim Sürecinde Kullanılabilecek Dijital Teknoloji Araçları ve Dijital Vatandaşlık konularında kitlesel açık kurs kaynakları ve eğitim öğretim içerikleri sunulacak.

Portalda ayrıca özel gereksinimli bireyler için dijital okuryazarlık konularında içerikler yer alacak. Portal uluslararası düzeyde tüm yetişkinlere ücretsiz olarak hizmet verecek ve www.digitalliteracyportal.com adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Birleşik Krallık, Hırvatistan, İsveç ve Yunanistan’la ortak proje

Bilecik Valiliği koordinatörlüğünde, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen projede; İspanya’nın Endülüs Bölgesinden Inercia Digital SL (Uluslararası düzeyde dijital beceriler konusunda eğitim ve yenilik konusunda uzmanlaşmış dijital merkez), Yunanistan’dan AKETH-DCT (Gelişim Tezi Merkezi-Yetişkin Eğitimi veren ve kar amacı gütmeyen kurum), İsveç’ten Be-Creative Association (Yaratıcılık Derneği-Yaşam boyu öğrenme, sosyal dışlanma, engellilik, eğitim, bilgi iletişim, yetişkinler ve dezavantajlı grup için mesleki eğitim konularında uzman bir kurum), Hırvatistan’dan Agencija za ruralni razvoj Zadarske zupanije (Kalkınma Ajansı) ve Birleşik Krallık’tan University of Ulster (Ulster Üniversitesi) yer alıyor.

Proje süresi boyunca, proje konusu olan dijital okuryazarlıkla ilgili; ikisi ülkemizde olmak üzere toplam 5 ulusötesi toplantı yapılacak, 3 farklı dilde 9 farklı görünür çıktı oluşturulacak, birisi Bilecek Valiliği tarafından 2 ulusötesi çalıştay organize edilecek, biri BŞEÜ tarafından 2 ulusötesi seminer düzenlenecek. BŞEÜ daha önce de Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında “E-Learning Platform For Medical Informatics to Improve Vocational and ICT Practice (E-MEDIVIP)” isimli AB projesinde Proje Yürütücüsü ve “Eco-Friendly Farming For Future (E-COFARM)” isimli AB projesinde ise Proje Ortağı olarak görev almıştı. Ayrıca E-MEDIVIP projesi döneminde tamamlanan projeler arasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ‘Örnek Proje’ olarak değerlendirilmiş ve TRT tarafından hazırlanan bir televizyon programında projenin tanıtımı yapılmıştı. Her iki proje de sırasıyla 2018 ve 2020 yıllarında başarılı bir şekilde tamamlandı.

Birleşik Krallık, Hırvatistan, İsveç ve Yunanistan’la ortak proje
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin