BİNLERCE VATANDAŞ TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜNDE BİR ARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Sivil Toplum Kuruluşları, İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Vodafone Arena yakınında düzenlenen terör saldırısını lanetledi.


Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü önüne kadar terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüdü.

 

Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, yaptığı basın açıklamasında, terörün maalesef Türk milletine ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşattığını ve yüreklerin yandığını söyledi.

 

 

Ateş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Terör maalesef milletimize ve bütün insanlığa büyük bir acı daha yaşatmıştır. Yürekler yanmıştır. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, başarılı olmamış, olmayacaktır. Bu cinayetlerden medet umanlar tarih önünde lanetleneceklerdir.
Sivil Toplum Kuruluşları ve Türk iş dünyası adına, İstanbul’da kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber tepki gösteriyoruz.
inanıyoruz ki vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız da tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir.

 

Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olarak çarpacaktır.

 

Açıklamanın ardından grup, Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla tekrar yürüyerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

BİNLERCE VATANDAŞ TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜNDE BİR ARAYA GELDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin