Binlerce kişiyi heyecanlandıran açıklama: ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan yeni tasarının yasalaşması durumunda, 1999 yılından önce sigortalı olan yüzbinlerce kişinin, diğer koşulları da sağlamaları halinde, ‘yaşa takılmadan’ emekli olabileceğine dikkat çekti.

 

TBM Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

“2016 ve 2018 yıllarında TBMM´ye sunulan emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanmış Kanun Teklifine göre, ilk SGK girişi 08.09.1999 ve öncesinde olanlardan, erkek ise 25 yıl zorunlu hizmet süresini ve emeklilik için gerekli prim günlerini tamamlayanlar, kadın ise 20 yıl zorunlu hizmet süresini ve emeklilik için gerekli prim günlerini tamamlayanlar bu haktan faydalanabilecekler.

“5000 İLE 5975 PRİM GÜNÜNÜ TAMAMLAMIŞLARSA..”

“Bir başka deyişle, bu teklif Ekim ayında yasalaşırsa, erkek için 1993 yılı Ekim ayından önce ilk kez SGK kapsamında çalışmaya başlayanlar, kadın için 1998 yılı Ekim ayından önce ilk kez SGK kapsamında çalışmaya başlayanlar, gerekli olan 5000 ile 5975 gün aralığındaki hizmet prim günlerini tamamlamışlarsa, bu yasadan yararlanarak üç ay içinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde emekli olabilecekler.

 

“Ülkemizdeki emeklilik yaş şartı mecburiyeti 1999 yılından sonra gelmiştir. Dolayısıyla teklifte gördüğümüz üzere, sadece 1999 yılından önce SGK kapsamına alınanları dikkate almaktadır.

 

“CİDDİ MAĞDURİYET YAŞAMIŞLARDIR”

“1999 yılı öncesinde ilk kez SGK kapsamında çalışmaya başlayanlar, o tarihlerde herhangi bir şekilde yaş şartıyla alakalı bir zorunlulukları bulunmadığından, 1999 yılından sonra gelen yaş şartı mecburiyetiyle ciddi mağduriyet yaşamışlardır. Bu teklifin kabulü halinde en azından bu mağduriyetin bir kısmı giderilmiş olacaktır.”

 

Duman, sigortalıların dikkat etmeleri gereken konuları da şöyle anlattı:

– Kanunun yürürlüğe girmesiyle gereken 20 yıl ve 25 yıl gibi zorunlu hizmet süresini, SGK ilk giriş tarihinden önce askerlik vazifesini yapmış olanlar ve/veya yurtdışında çalışmış olanlar borçlanma yöntemiyle tamamlama hakkına sahip olacaklar.

 

“18 YAŞINI DOLDURDUĞU TARİH KABUL EDİLMEKTEDİR”

– Prim günlerinde eksik olanlar ise doğum, askerlik ve yurtdışı gibi borçlanma yöntemleriyle eksiklerini tamamlama haklarına sahip olacaklardır. Diğer yandan yaş şartı kanunundan önceki emeklilik ile alakalı kanunları incelediğimizde, ilk SGK girişleri 18 yaşından küçük olanların, 18 yaşını doldurduğu tarih SGK ilk girişi olarak kabul edilmektedir.

 

– Bu durumda anlaşılıyor ki Kanun Teklifinin aynen kabulü halinde, 1975 Yılı Ekim Ayından önce doğan erkekler ile 1980 Yılı Ekim Ayından önce doğan kadınlar bu Kanundan yararlanarak emekli olabileceklerdir.

Binlerce kişiyi heyecanlandıran açıklama: ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL KARDEŞİM. İŞE BAŞLADIĞI ZAMAN Kİ EMEKLİLİK ŞARTLARI OLDU BİTTİ BİR KANUN ÇIKARTILARAK GASP EDİLEN KİŞİLERİN, HAKKININ YILLAR SONRA VERİLMESİDİR. NE ERKEN EMEKLİLİĞİ 9000 GÜN PİRİM YATIRMIŞ KİŞİ İÇİN ERKEN EMEKLİ DEMEK HAKSIZLIK …

    Cevapla
  2. 15 Eylül 2018, 20:29

    insallah bu sefer olacak simdi olmasa bir daha hic olmaz

    Cevapla
  3. 15 Eylül 2018, 20:41

    Erken emeklilik değil EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR yani hakkımız olanı almak bu kimse yanlış anlamasın 08.09.1999 değişen yasanın daha önce sigorta girişi olanları mağdur edilmesinin önüne geçilmesi anlamına geliyor

    Cevapla
  4. 15 Eylül 2018, 20:42

    EYT NİN SORUNU VE TALEBİ ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL, BİZİM SORUNUMUZ, 1999 YILINDA ÇIKAN YASANIN GERİYE DÖNÜK IŞLETILEREK KAZANILMIŞ HAKKIMIZIN ELİMİZDEN ALINMASI VE BU DURUMUN DÜZELTİLMESİ. BU NEDENLE KANUNA GÖRE ERKEN İŞVERENE GÖRE YAŞLI MUAMELESİ GÖRÜLMESİ NEDENİYLE MAĞDUR OLUNMASI. BU SEBEPLE HABERİN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ.

    Cevapla
    • Teşekkürler arkadaşlar elinize ağzınıza sağlık çok doğru anlatmissiniz derdimizi aynen sizlerin yazdığı gibi

      Cevapla
  5. İnşallah

    Cevapla
Bizi Takip Edin