Bilecik’ten dünyaya önemli mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, çeşitli ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Vali Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan ve Vali Şentürk ile makamda bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Çam, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kocabıçak’dan Bilecik’in tarihi ve kültürel değerleri hakkında aldığı brifingin ardından yaptığı açıklamada, medeniyetimizin beşiğinin merkezi olan ve üç kıtaya yayılmış medeniyeti en güzel şekilde dünyaya aktaran Bilecik’i ziyaret etmenin memnuniyetini dile getirdi.

Bilecik’ten dünyaya tarih boyunca önemli mesajların verildiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Çam, şöyle konuştu:

”Sadece Türkiye’ye değil bütün medeniyet coğrafyamıza, bütün dünyaya tarih boyunca buradan önemli mesajlar verildi. Bundan sonrada verilmeye devam edecek. Bilecik’in toprağının üstü kadar toprağın altıda çok daha kıymetli olan çok özel bir yer burası. Buralardan maddi ve manevi bir takım istifadelerin alınmasını arzu ediyoruz. Salgın nedeniyle zor bir dönemi geçirdik. Dünyanın zorlandığı pandemi sürecini atlatma dönemini ülkemiz başlattı ve gayet başarılı bir şekilde yürütüyor. Ama dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler devam ediyor. Bir taraftan da ekonominin çarklarının sağlıklı bir şekilde dönmesine devletimiz, hükümetimiz özen gösterdi. Bundan sonra inşallah yaz döneminin başlamasıyla, seyahat hareketliliğinin yavaş yavaş düzene girmesiyle birlikte başta Bilecik olmak üzere bütün coğrafyamızda turizm ve kültürel faaliyetler Bilim Kurulunun vermiş olduğu tedbir ve uyarılarını dikkate alarak, arttırılmasını arzu ediyoruz. Bilecik çok önemli bir merkez. İnşallah geçtiğimiz yıllardaki turizm faaliyetlerini artıracak şekilde aynı çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Ülkede tarihi eserlerin restorasyonu ve arkeolojik kazı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini bildiren Bakan Yardımcısı Çam, ”Bilecik bütün bu çalışmaların içerisinde önemli merkezlerimizden birisi. İlham alarak ve maneviyatımızı geliştirerek ziyaretimizi tamamlayacağız. Ama faaliyetlerimiz artarak devam edecek.” dedi.

Vali Şentürk de Bakan Yardımcısı Çam’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Şentürk ve beraberindekilerle Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret edip, incelemede bulunan Bakan Yardımcısı Çam daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Bilecik müzesinde incelemede bulunarak, Müze Müdürü Harun Küçükaydın’dan bilgi aldı.

Daha sonra Söğüt ilçesine geçen ve Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı İsmet Sever ile Küre Köy Muhtarı İbrahim Göğercin tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Çam ve Vali Şentürk, ilk ziyaretini Dursun Fakıh Türbesine gerçekleştirdi.

Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden ve türbe girişinde Alp kıyafetleriyle “saygı nöbeti” tutan askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimini izleyen Bakan Yardımcısı Çam ve Vali Şentürk, beraberindekilerle Hamidiye İdadiyesi ve Kuyulu Mescitte de incelemede bulundu.

Bilecik’ten dünyaya önemli mesajlar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin