Bilecik’te yeni tarifeyi almadan zamlı ekmek satan fırınlara ceza yağdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bugün itibariyle 230 gramı 2 liradan satılan ekmeğin gramı 200’e düşürülerek 2 buçuk liradan satılmaya başlandı. Yeni fiyat tarifesinin almayarak satış yapan fırınlara zabıtadan ceza yağdı.

Bilecik’te Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Ticaret Sanayi Odası’na bağlı fırınlar bugün itibariyle zamlı ekmek ve simit satmaya başladı. Ancak Bilecik’te TSO’a bağlı fırınlar zamlı yeni tarifeyi odalarından almayarak zamlı satışa başlaması zabıtanın gözünden kaçmadı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilk olarak kentteki bakkalları denetledi. Zamlı tarifeden ekmek satan ve bu fiyatı sabah fırıncıların bildirdiği bilgisini alan ekipler hemen fırınlara denetime çıktı.

Denetlenen fırınlarda eski tarife görülürken, yeni tarifeyi almadıkları anlaşıldı.

Bunun üzerine ekipler fırınlara kabahatler kanununa göre 427’şer lira ceza yazıldı. Ceza yazılan fırıncılar soluğu hemen TSO’da alırken, güncel tarifelerini alarak işyerlerine astılar.

   

Bilecik’te yeni tarifeyi almadan zamlı ekmek satan fırınlara ceza yağdı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 Ocak 2022, 15:03

    Gramajın neden düştüğü inceleniyor mu? Sadece ekmek fiyatı artmadı. 427 TL ceza caydırıcı değil. Zam + gizli zam.

    Cevapla
  2. Kafalarına göre zam yapıyorlar simit e 1 TL zam yapan o esnafada haddini bildir..

    Cevapla
  3. Sadece ekmek değil ki. Pastane ürünlerinde de usulsüz zam var. 2 liralık simidi 3 liraya satıyorlar artık. Merkezdeki börek şubelerini bir denetleseler keşke. Daha pazar günü 2 simide 4 lira verdim. Pazartesi salı günü 2 sabahtır 6 şar lira veriyorum. Bir de zamlandı diyorlar. %50 zam oldu da bizim mi haberimiz yok?

    Cevapla
Bizi Takip Edin