BİLECİK’TE TÜM KURUMLARIN KATILIMIYLA COVİD-19 DENETİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, İçişleri Bakanlığının talimatı gereğince Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm kurumların katılımıyla denetim gerçekleştirildi.

Kentte faaliyet gösteren tüm kurumların temsilcileri, Endüstri Meslek Lisesi önü Karayolları kavşağında toplandı.

“HİÇ AŞİNA OLMADIĞIMIZ RAKAMLAR..”

Denetim öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Bilal Şentürk, vaka artışında ”Hiç aşina olmadığımız rakamlara ulaştığımızı ve hayal edemeyeceğimiz rakamlara gittiğimizi görüyoruz.” dedi.

”Bilim Kurulunun önerileriyle beraber, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın da talimatlarıyla her ilde olduğu gibi kendi ilimizde de özellikle biz buradan sorumluyuz.” ifadesini kullanan Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞILIYOR”

”İlimiz küçük bir il burada bilinçlenmek, farkında olabilmek, yanlışı düzeltebilmek çok zor bir şey değil. Bunun için hep beraber el birliği yapmamız gerekiyor. Konsepti biraz daha farklılaştırarak daha yoğun ekiplerle hem filyasyon ekiplerini artırdık ciddi anlamda yani sahada temaslı yada pozitif vaka olarak dolaşabilecek durumda olanların tespiti ve onlarla ilgili gerekli önlemlerin alınmasıyla alakalı ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.

“YOĞUN DENETİMLER YAPILIYOR”

Filyasyon ve salgın denetim ekiplerimizle yine onları da il ve ilçe merkezlerimizde yoğun bir şekilde artırarak tam sahada, sokaklarda caddelerde, alışveriş merkezlerinde, parklarda toplu bulunulabilecek her yerde daha yoğun denetimler yapılıyor.

“MÜŞTERİLERİN DE HASSASİYETİ ARTIRMASI GEREKİR”

Biz süzmek istiyoruz pozitif vaka olup da piyasada gezen insan istemiyoruz. Yaptığımız denetimlerde ciddi tedbirlerin alındığını ve belirli bir bilinç seviyesinin oluştuğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak küçük yerlerde özellikle böyle merkezi yerlerde amaçsız dolaşmalar çok fazla var daha önce belirttiğim gibi işletmeye gelen müşteri çay ocağına geliyor bir ahbabıyla karşılaştığında çek sandalyeyi gel diyor. İşletmeci de bunu uyarsa bile etkinliği sağlamakta zorlanıyor. Onun için bir defa müşteri kabul eden işletmelerde müşterilerin de bu konuda hassasiyeti artırması gerekir, işletmeye yardımcı olması gerekir. Kendi müşterisini kovamıyor ama kendi tedbirleri aldıktan sonra bizim denetim ekiplerimizle de oradaki maske ve mesafe hususunda yardımcı olmak durumundayız.

“GENÇLER BİR ARAYA GELİYORLAR”

Özellikle umuma açık alanlarda toplu dolaşmaların olduğuna dikkati çeken Vali Şentürk, ”Gençler bir araya geliyorlar. Evet gençlerde daha hafif seyredenler oluyor ama gençlerden de vefat edenler, ağır seyredenler var. Hastanemizde var nice gençler. Biz şuanda vakalara baktığımız zaman 18-49 yaş aralığı yüzde 65 yani vakaların büyük bir kısmı çalışan çağda. Dolayısıyla çalıştığın ortamda tedbirler alınıyorsa nereden bulaşıyor bu iş yerinden çıktıktan sonra sosyal ilişkilere dikkat etmemekten bulaşıyor. Doğum günü partisiydi, hanımların günüydü böyle bir araya gelmeyi gerektirecek faaliyetlerden uzak durmamız gerekiyor.

“VİRÜSÜN YOĞUN OLDUĞU YERDE BİLE SIKINTI OLMUYORSA..”

Bu artış direncini bizim tersine çevirmemiz lazım bunun yolu da belli. Ben dün özellikle şuanda ilimizde de test yapılmaya başlandı laboratuvarı gezdim. Oradaki arkadaşlar hergün bu virüsü alıp test ediyorlar kişide var mı yok mu diye. Hakikaten çok özen göstererek tedbirlere uyarak çalışmayı yaptıkları zaman sıkıntı olmadığını görüyoruz yani virüsün yoğun olduğu yerde bile bir sıkıntı olmuyorsa eğer bizde virüsün nerede dolaştığını bilmiyorsak maske ve mesafe hususuna titizlikle dikkat edeceğiz.

“VİRÜS İLE KRONİK HASTALIK BİRLEŞTİĞİ ZAMAN..”

Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın daha da risk taşıdığını biliyoruz. Virüs ile kronik hastalık birleştiği zaman daha büyük tehdit oluşturuyor yani bizim hastanelerimizi, çalışanlarımızın ne kadar ağır yük altında çalıştıklarına şahitiz. Yani onların da yükünü artırmaya hakkımız yok.

“HAYAL EDEMEYECEĞİMİZ RAKAMLARA GİTTİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ”

Bugün yine bu çerçevede bütün birimlerimizle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla yaklaşık 25 kişi oluşturduğumuz ekiplerle beraber hem denetimleri hem de sahayı denetlemek üzere bizde bugün katılıyoruz. Çok hızlı bir şekilde daha önce hiç aşina olmadığımız rakamlara ulaştığımızı ve hayal edemeyeceğimiz rakamlara gittiğimizi görüyoruz. Bizim bunu durdurmamız ve geriye çevirmemiz lazım. Bu iş hassasiyet işi ben bunu gösterirken insan olarak hepimizin aynı sorumluluğu göstermesi lazım. Afette hakikaten Bilecik bizi duygulandırdı, gözlerimizi yaşarttı. Kendiliğinden iki tır yardım geldi. Bilecik orta ölçekli bir il iki tır yardım malzemesini biz İzmirdeki depremzede kardeşlerimize gönderdik.

“BELKİ ANNESİNE, BABASINA VE DEDESİNE TAŞIYOR..”

Aynı şekilde virüs bulaşan insanlar için de bulaşma riski olan insanlar için de hepimiz o riskin içerisindeyiz. Birbirimize destek ve yardımcı olmamız lazım. Bana bir şey olmaz diye düşünüyorsanız bile başkasının hayatını riske atmamanız lazım. Gençtir çok ağır semptom göstermiyordur belki ama o alıyor taşıyor. Belki annesine, babasına, dedesine taşıyor ona fırsat vermememiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“Uymaya ve uygulamaya devam”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise ‘’İçişleri Bakanlığı kararıyla 81 ilde düzenlenen denetime, Valimiz Bilal Şentürk, daire amirleri ve görevlilerle birlikte katıldık. İş yerleri, toplu taşıma araçları ve vatandaşlarımızın bilgilendirildiği denetimlerin önemi çok büyük. Tüm vatandaşlarımızı, koronavirüs tedbirlerine uymaya ve uygulamaya devam etmelerini diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Şentürk, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Muzaffer Sandal ve beraberindekiler kent merkezinde tüm esnafa uğrayarak hem denetim yaptı, hem de yoldan geçen vatandaşlarla sohbet etti.

BİLECİK’TE TÜM KURUMLARIN KATILIMIYLA COVİD-19 DENETİMİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin