BİLECİK’TE TÜKETİM TARİHİ GEÇMİŞ BİNLERCE ÜRÜN İMHA EDİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından son üç ayda gerçekleştirilen denetimler kapsamında son tüketim tarihi geçmiş 2 bin 300’den fazla ürün toplatılarak, imha edildi.

Vatandaşlarımızın başta gıda ürünleri olmak üzere birçok alanda sağlıklı ve kaliteli hizmet almaları amacıyla denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığını tehlikeye atan işletmeci ve çalışanlara fırsat vermiyor.

Ekipler halinde şehirdeki bütün zincir market ve alışveriş merkezlerinde kontrollerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü görevlileri, son üç ayda yaptıkları denetimlerde yüzü aşkın kalemde 1500’den fazla ürünün son kullanım tarihi geçtiği için toplatılarak imha edildi.

“2 bin 300’den fazla ürünün son tüketim tarihi geçmiş”

Denetimler sonucunda tüketim tarihi geçmiş çok sayıda ürün topladıklarını kaydeden Zabıta Müdür Sali Yılmaz, bu durumun üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bizler yıllardır belirli bir takvim dahilinde başta gıda olmak üzere birçok alandaki denetimlerimizi sürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Semih Şahin’in yakın takibi ve talimatları ile Bilecik’te bir market kalmayana kadar denetimlerimizi sürdüreceğiz. Ancak maalesef son üç ayda yaptığımız denetimlerde 2 bin 300’den fazla ürünün son tüketim tarihi geçmiş olmasına rağmen raflarda olması bizleri üzüyor. Bu şekilde faaliyetlerini sürdüren market ve alışveriş merkezlerine gerekli cezai işlemleri uygulayarak, ürünleri topladık. Denetimlerimiz bundan sonra da sürecek. Her gün yaptığımız denetimler ile halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarını öneriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında da uyuşmazlık örneklerine rastladıklarını belirterek, bu tür uygunsuzlukların da takipçisi olduklarını kaydetti.

BİLECİK’TE TÜKETİM TARİHİ GEÇMİŞ BİNLERCE ÜRÜN İMHA EDİLDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. market isimleri açıklansaydı daha iyi olurdu.

    Cevapla
  2. 30 Ekim 2021, 05:59

    İlk defa bir belediyenin böyle geniş çaplı bir denetim yaptığını duydum bu küçük illerde şirket sahiplerini karşısına almaz nedeni belki seciplerde oy kaybim olurmu diye işte sosyal belediyecilik bu bence teşekkür ediyorum devamını özellikle ekmek firinlari pastaneler kasaplar özellikleri bu mevsim balık mevsimi dikkate alınnasinı ilimizde içimiz rahat alışveriş yapmak istiyorum

    Cevapla
  3. Tebrik ediyorum ama maalesef caydırıcı ceza uygulanmıyor basacaksın hem para cezası hem kapatma cezası bak o zaman ne güzel olur akılları başlarına gelir

    Cevapla
  4. ilk önce zabıta kardeşlerimizin bu denetimler öncesinde son kullanma tarihi ile fiyat değişim tarihlerini ayırt etme eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum aksi taktirde son kullanma tarihi yerine son fiyat değişimi tarihini kameralar önünde okuyup son kullanma tarihi geçmediği halde geçmiş gibi malzemeyi marketten alıp götürmesi anormal bir durumdur.
    01.01.2019 olan fiyat değişim tarihini okuyup 01.01.2019’dan 29.10.2021 tarine kadar artan gıda fiyatlarına rağmen fiyat değiştirmediği için bence zabıta kardeşlerimizden teşekkür bile bekliyor olabilir

    Cevapla
  5. 30 Ekim 2021, 23:08

    Gıda şakaya gelmeyen en önemli konu. Zaten üretim safhasında raf ömrünü uzatmak için katkı maddeleri konulan ürünler son kullanma tarihleri geçince daha da toksik oluyor. Belediyenin asli görevlerinin en önemlisi gıda denetimi. Bunu da bu ilde ilk defa yapıldığına şahit oluyorum. Tebrikler.

    Cevapla
  6. Düğün salonlarında özellikle ayranlarin tarihi geçmiş ayranlar vatandaşa içiriliyor lütfen buralarda denetleyin

    Cevapla
  7. Düğün salonlarında özellikle ayranlarin tarihi geçmiş ayranlar vatandaşa içiriliyor lütfen buralarida denetleyin

    Cevapla
Bizi Takip Edin