BİLECİK’TE TABELALARDA TÜRKÇE İSİM KULLANMAYANA CEZA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Bilecik Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısında Belediye Yasakları ve Kurallarına İlişkin Yönetmelikte, İş yerlerinde Türkçe İsim Kullanılması ile ilgili düzenleme yapılması konusunun görüşülmesi, Tesisler Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi, Bilecik Belediyesi’nin yeni logosunun görüşülmesi ve imar konuları görüşüldü.

TÜRKÇE İSİM KULLANMAYANA CEZA!

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında yapılan toplantıda, gündemin görüşülen ilk maddesi; firma, iş yeri, reklam panosu ve tabelaların Türkçe isimlerden oluşması konusunda oldu.

 

Bilecik Belediyesi olarak her zaman Türkçe isimli yerler açılması ile ilgili özendirici ve teşvik edici çalışmalarda bulunduklarını belirten Başkan Yağcı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da son günlerde sıkça dile getirdiği Türkçe isimli tabela ve iş yeri isminin önemine dikkat çekti. 15 Mart 2017’de yapılan bir toplantıyla Dilimiz Kimliğimizdir başlığıyla Türk Dili Yılı ilan edildiğini belirten Başkan Yağcı, Türkçe’nin yaygın kullanılmasının ve yabancı isimlerin özellikle kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’e yakışmadığını kaydetti.

 

Uluslar arası bir marka değeri olmayan isimler dışında, Türkçe isimli olmayan tabela, reklam panosu, iş yeri ismi gibi yerlere artık Belediye olarak ruhsat verilmeyeceğinin de altını çizen Başkan Yağcı, ayrıca bu gibi yerlerde yabancı kelimeler kullanılması halinde ise cezai işlem uygulanacağını belirtti. Bu uygulama, daha önceden yabancı isim kullanılarak açılmış iş yerleri tabelaları, reklam panoları gibi yerleri kapsamayacak.

Meclisin oylamasına sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Diğer yandan, toplantı Tesisler Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi, Bilecik Belediyesi’nin yeni logosunun görüşülmesi ve imar konuları görüşüldü.

 

 

 

 

 

BİLECİK’TE TABELALARDA TÜRKÇE İSİM KULLANMAYANA CEZA!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. cok yerinde bir karar olmus

    Cevapla
Bizi Takip Edin