BİLECİK’TE SOLOTÜRK RÜZGARI ESTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen “Tecrübe Konuşuyor” projesi kapsamında, SoloTürk’ün kurucularından Türk Hava Yolları (THY) pilotu Sedat Yalın Ahbab, Bilecikli gençlerle bir araya geldi.

bilecik haberleri

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederken bir daha ki programda Rıdvan Dilmen’i aralarında görmek istediklerini kaydetti.

TRT spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda gençler keyifli anlar yaşadı.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği programda Ahbab  Solotürk ve gösteri uçuşlarıyla ilgili bilgiler verdi.  Gösteri pilotunun, yetenek, bilgi ve birikimini sahip olduğu uçağıyla en üst limitte kullanan kişi olduğunu ifade eden Ahbab,

SoloTürk ekibi 2010 yılında kuruldu. Dışarıdan bakıldığında görünen sadece bir uçak ve bir pilot var ancak işin mutfağında ciddi ve sizi destekleyen bir ekibe ihtiyaç var. Biz Solotürk’ü 3 kişi kurduk. 2 pilotumuz ve çok güçlü bir ekibimiz var” diye konuştu.

Kullandığı F16 gösteri uçağıyla eğitim ve tatbikatlara da katıldığını anlatan Ahbab, gösteri uçaklarının normal savaş uçağından tek farkının, füze takılan yerlerinde duman üreten cihazların bulunması olduğunu belirtti.

Solotürk uçağının üzerindeki tasarımın ödüllü bir tasarım olduğunu belirten Ahbab, bir F16 savaş uçağı olan Solotürk’ün imalatının İstanbul’da yapıldığını kaydetti.

Eğlenceli ve esprili yaklaşımlarıyla öğrencileri kendisine hayran bırakan Ahbab, gösterilerinden kesitler sunarak da öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı.

Pilot olmak için öncelikle başarma cesaretinin olması gerektiğini vurgulayan Ahbab programın devamında ise gençlerin sorularını yanıtladı.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

BİLECİK’TE SOLOTÜRK RÜZGARI ESTİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin