Bilecik’te simit ve poğaça zammı geri alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, simit ve poğaça fiyatlarına yapılan yüzde 50 oranındaki zamma ilişkin itirazın kabul edildiğini, simit ve poğaçanın eski tarifeden satılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada simit ve poğaça fiyatlarına yapılan yüzde 50 oranındaki zamma ilişkin itirazın kabul edildiğini ancak ekmek zammında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilirken, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın günlük yaşamında oldukça sık olarak tükettiği ekmek, simit ve poğaça gibi ihtiyaçların yeni düzenlenen tarifelerinde, 90 gr simit ve 80 gr poğaça için yüzde 50 oranında artış yapıldığı ve komşu illerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında yapılan artışın çok fazla olduğu görülmüştür.

Bu bağlamda Valilik olarak esnaf ve sanatkârlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliğin 6’ncı maddesine istinaden yapılan itirazımız kabul edilmiş olup oluşturulan komisyonca görüşülmüştür.

Yapılan inceleme sonucunda simit ve poğaça fiyat tarifesinin uygun olmadığı değerlendirilerek Valiliğimizin itirazının kabulüne ve yürürlükte olan eski tarifeden bu ürünlerin simit 90 gram 2 TL ve poğaça 80 gram 2 TL’den satılmasına, ekmek fiyat tarifesinde ise yapılan itirazımız kabul edilmeyerek yürürlükte olan yeni tarifeden ekmek 200 gram 2,50 TL satılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.

Bilecik’te simit ve poğaça zammı geri alındı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bizim gülümbe taşlı mah de bu alan icindemi acaba ,bir türlü özellikle taşlı mah yolunu sildirip açık tutamiyoruzda

    Cevapla
  2. 23 Ocak 2022, 21:48

    Zam geri çekildi çekilmesine de, karara uyan yok ki. Hala 3 liradan satıyorlar. Saygı değer valilik heyeti kararınızı umursayan yok sanırım malasef.

    Cevapla
Bizi Takip Edin