Bilecik’te şiddetli yağış ve fırtına hasara yol açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bazı evleri su bastı, ağaçlar devrildi, bazı otomobiller sular altında kaldı.

Öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, şehir merkezinde birçok noktada su baskınlarına neden oldu.

Ertuğrul Gazi Mahallesi Mevlana Sokak’ta bir binanın zemin katı suyla doldu. Evdeki bir grup genç, kendi imkanlarıyla evden çıkmayı başardı. Sular altında kalan dairedeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Şehir merkezinin farklı noktalarında zemin ve bodrum katlarındaki daireleri su basan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

İstasyon Mahallesi’ndeki bir alt geçitte su birikintisi oluşması nedeniyle bir otomobil suyun içinde kaldı. Otomobilde bulunan 2 kişi, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD ekibi tarafından otomobille birlikte kurtarıldı.

Altyapı çalışmalarının devam ettiği yollarda çökmeler meydana geldi. Ertuğrul Gazi Mahallesi Stadyum Sokak üzerinde fırtına nedeniyle gövdesinden kırılan bir ağaç, iki katlı bir evin çatısına devrildi. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu devrilen ağaç bulunduğu yerden kaldırıldı.

Eski otogar mevki ile Şeyh Edebali Türbesi yolu üzerinde de şiddetli yağış nedeniyle yolun adeta dereye dönmesi sonucu çökmeler meydana geldi. Polis, şerit çekerek yolu ulaşıma kapattı.

Bilecik Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine su baskını meydana gelen evler ile çöken yollarda onarım çalışması başlattı.

                                                       

Bilecik’te şiddetli yağış ve fırtına hasara yol açtı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Geçmiş olsun birçok il de afet durumu var… zaman zaman alt yapıda yetersiz kalıyor geçmiş yıllardaki gibi..afet olunca yapacak bişey yok… köy yolları kötü durumda kapakli köyü ve karadede köyüne kadar yollarda afetin izleri çok hissediliyor il özel idaresi de umarım kısa zamanda gereğini yapar

    Cevapla
  2. Cok geçmiş olsun bilecik,can kayıplarının da olduğu söyleniyor.

    Cevapla
  3. Dün gece bizimle ilgilenen zabıta ve temizlik ekiplerine teşekkür ederiz. Evimiz deki eşyalar gitti ama sıcak ilgi ve yardımları eksik olmasın

    Cevapla
Bizi Takip Edin