Bilecik’te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Şehir içi dolmuş ücretlerine zam geldi.

Geçtiğimiz günlerde, son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen artış sonrasında şehir içi dolmuş fiyat tarifesinin artırılması amacıyla Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulunca zam teklifinde bulunulmuş, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğince kabul edilen zam teklifine ise Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ise itiraz etmişti.

“KOMİSYON TOPLANDI”

Bilecik Valiliğinin itirazının ardından, bugün Vali Yardımcısı başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinden oluşturulan komisyon zam teklifini görüşmek üzere toplandı.

“50 KURUŞ ZAM GELDİ”

Zam teklifini görüşmek üzere toplanan komisyon, yaptığı değerlendirmede; 50 kuruşluk zam içeren teklifi kabul etti. Buna göre, şehir içi dolmuş ücretlerinde öğrenci 3 TL, tam ise 3,5 TL şeklinde uygulanacak. Zam tarifesi yarından itibaren (12 Kasım 2021 Cuma) tarihinden itibaren geçerli olacak.

“İTİRAZI, BİLECİK VALİLİĞİ DUYURMUŞTU”

Diğer yandan, Bilecik Valiliğinden zam teklifine itirazla ilgili gerekçe olarak “Başta öğrencilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı minibüs ve dolmuş fiyatlarının yeni yapılan fiyat tarifesindeki düzenleme ile artışın fazla olduğu görüldüğünden, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince onaylanan minibüs şehir içi dolmuş fiyat tarifesi, Valiliğimizce uygun bulunmayarak, Bilecik Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya tarafından yasal itiraz  süreci başlatılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.

[ilgiliMakale icerik_id=”165192″]

 

Bilecik’te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Zam!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. İyi guzel zam yapiyosunuzda sabah saatinde gelmeyen minibusler var yol uzamasin diye en yakin yerde indiriyolar hastaneye girmesi gerekirken yol uzerinde biraksak olmazmi diyolar bide bu arada insanlara karsi davranislari ogretmek için biraz egitim verilmesi sart..

    Cevapla
  2. Nedir bu halkın çektiği arkadaş? Zaten ulaşım sistemimiz diğer şehirlerin kat be kat gerisinde. Bir tane halk otobüsü bile yok, 2021 de hala kartlı sisteme geçememişsin, raylı sistem istiyosun hemen bu şehir engebeli burda olmaz bahaneleri. 2021de şehir merkezinde hala insanlar küçücük minibüslerde tıklım tıklım. Belediye bari şu zamma itiraz etseydi ya. Valilikten itiraz geliyo belediyeden ses yok. Zaten diğer şehirlerin çok gerisindeyiz ulaşım imkanlarında. Hal böyleyken bir de üstüne zam. Valilik gerekli açıklamayı yapmış ”komşu illerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında da yapılan artışın fazla olduğu” şeklinde. Valiliğe halkın yanında durduğu için teşekkürler.

    Cevapla
  3. Harşey çok güzel olacak, tabii yersen.

    Cevapla
  4. Eskiden dolmuşlar ne güzel Üniversite bahcesine giderdi amma şimdi nedense artık girmiyo ve bu çok yoruyor bizi. Bazen dolmuş geç geliyor. Bence şehir küçük de olsa aktif şehir hastaneye ayrı üniversiteye ayrı olmuşlar olsa iyi olur. Amma fiyatında zam olması hiç iyi olmadı

    Cevapla
  5. Pazartesi tokiye dönüş yok pazarda millet saat 12 kadar araba bekliyor

    Cevapla
  6. yazıklar olsun vatandaşı düşünen yok benzine zam yapıldı diyenler minibüsler boş mu gidip geliyor her gün en az 200 öğrenci taşıyan hatlar var yazık gerçekten sayın valimden itiraz bekliyorum belli ki esnaflar semih şahinin ağzını bantlamışlar

    Cevapla
  7. Bilecik’te servislere binen geç erkekler adamlar bayanlara hiç saygı vermiyorlar örneğim Bayanlar ayakta kalıyor bir Allah’ın kulla yerinde kalkmıyor bayanlara yermiyorlar lütfen bu işe bi el atalım bayanlara öncelikle oturmak için yervererim lütfen saygı çok önemli Ben Bir siirtli olarak tam 4 senedir Bilecik’te yaşıyorum ister kız ister kadın yerimi onlara veriyorum lütfen çok zor bir şey değil biz Güney doğunu bunu öğrendik saygılarımla.

    Cevapla
  8. 2021de hala kartlı sisteme geçememiş, bir tane halk otobüsü bile olmayan ve kimsenin maalesef ulaşımı modern bir hale getirmek gibi derdinin olmadığı, ulaşımın yalnızca insanların tıklım tıklım olduğu minibüslere bırakıldığı şehrimizde fiyatlar da esnafın insafına bırakılmış maalesef. Bir tek valilik bu yanlışa dur diyo, belediyeden maalesef bir itiraz gelmiyo , maalesef.

    Cevapla
  9. Hakaret etmedik, Yayınlamayacaksanız bu kutucuğu kapatın.

    Cevapla
  10. 12 Kasım 2021, 06:47

    İstanbul,ankara yada adana degil ki burasi avuc ici kadar biyer.bir uctan bir uca 5 km eder. Neyin zammi bu. Soygun bu terbiyesizlik.

    Cevapla
  11. Zamlar yanlış buluyoruz akaryakıt elektrik doğalgaz gelenlere itiraz etmiyoz madem hepsine diyelim altın nerey gidiyor dolar nerey gidiyor dolarlamı maaş alıyoruz dediler 7 lira 8 lira olcak diye çok beklersiniz sonuç 10 lira 20 kuruş kaldı bunları görmeyim yapılan dolmuş zammı çok olmuş bir çuval kömür ne kadar oldu acaba

    Cevapla
  12. Zam yapıldı eyvellah. Vatandaş olarak 3.5TL.vermeme rağmen dakikalarca dolmuş beklemek istemiyorum ,tıklım tıklım yolculuk yapmak istemiyorum ,bazı şöförlerin daha nazik olmasını istiyorum.

    Cevapla
  13. 12 Kasım 2021, 15:11

    HANİ BELEDİYE NEREDE İTİRAZ ETMEMİŞ ÇÜNKÜ HALKIN YANINDA DEĞİL

    Cevapla
  14. Zamların herbirine karşıyım mazot olmuş 8 .30 hal Boyle olunca yapacak bişiy yok tarıma gelirsek bir cuval gübre 300 lira olmuş mazot ciftciyede lazım topragı işlemek gerek kısacası ekmek seneye bu zamanlar 4 lira olursa ben şaşırmam haliyle koylude 2 liraya şu şartlarda buğdayını satmaz bu zamların belediyeyle alakası yok kimlerle alakası oldugu belli lakin kış geldi Silivri De soğuk gerci dogal gaza gelen zamların yuzunde coğu evde kombiler belkide hic yanmaz marketi demiycem bile gorunen köy kılavuz istemez

    Cevapla
  15. 13 Kasım 2021, 00:01

    Bence normall az bile minibusleri insanlarimiz dur kalk yapti evinin onune kadar götutruyorlar

    Cevapla
Bizi Takip Edin