BİLECİK’TE BU RAMAZAN DOLU DOLU YAŞANACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ayı Ramazan, Ecdat Toprakları olan Bilecik’te, bu yıl da dolu dolu geçecek.


Osmanlı Medeniyetinin doğduğu topraklar olan Bilecik, Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri ile hem güzel geleneklerin yaşatılmasına imkan verecek, hem de şehir insanının Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini sağlayacak.

 

 

OSMANLI RAMAZAN GELENEĞİ BİLECİK’TE YAŞANIYOR

Her yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı Bilecik’te birbirinde anlamlı gelenek ile yaşatılıyor. Bir taraftan da birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı bir ay olan Ramazan ayı Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır gerçekleştirilen güzel gelenekler ile sürdürülüyor.
Ecdadımız 2. Abdulhamit Han’ın uygulamış olduğu güzel geleneklerden olan Cami ve mescitlerin temizliğini her yıl Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, gerek mezarlıklarda gerek diğer alanlardaki bütün çalışmalarını yerine getirerek, Ramazan ayına giriyor. Yine aynı şekilde her Ramazan ayı öncesinde güzel bir gelenek olan Davul çalma geleneği de Bilecik Belediyesi eliyle sürdürülüyor.

 

 

KÜLTÜR SİTESİ’DE İFTAR VE SAHUR 
Bilecik Belediyesi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi Kültür Sitesi’nde vatandaşları iftar ve sahur vaktinde buluşturan Bilecik Belediyesi, bu yıl da güzel geleneği sürdürüyor. Bu kapsamda her akşam 700 ile 800 vatandaşın sahur ve iftar ikramında faydalandığı gelenek her yıl artırılarak sürdürülüyor.

 

 

TERAVİH ÇIKIŞINDA ‘OSMANLI ŞERBETİ’

Ramazan ayında yine güzel bir geleneği daha imza atan Bilecik Belediyesi yıllardır camilerde Meşhur Osmanlı Şerbeti ikramı geleneğini sürdürüyor.

 

BİLECİK’TE BU RAMAZAN DOLU DOLU YAŞANACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Selina yagciya tesekkur ederimm

    Cevapla
  2. Selim yagciya tesekkur ederim

    Cevapla
Bizi Takip Edin