BİLECİK’TE OSMANLI GELENEĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından Osmanlı Çınaraltı Helva Sohbetleri geleneği gün yüzüne çıkarılarak, yaşatılıyor.

 

Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği program ile Osmanlı Çınaraltı Helva Sohbetlerini tekrar gün yüzüne çıkarttı.

 

 

Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesinde; Bilecik Belediyesi Musiki Ekibi tarafından sunulan nağmeler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Belediye Başkanı Selim Yağcı, teravih namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

 

Osmanlı kültürü ve medeniyetinden izler taşıyan Bilecik’te gerçekleştirilen etkinlikte, çınaraltında sohbet eden vatandaşlara Bilecik Belediyesi tarafından yapılan helva ve Meşhur Osmanlı Şerbetini ikram etti.

 

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Osmanlı Devletinin doğduğu topraklar olan Bilecik’te, ecdadımızın güzel bir geleneği olan Osmanlı Çınaraltı Helva Sohbetlerini tekrar gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullanarak,  ”Kadim şehrimiz Bilecik’imizde 11 ayın sultanı ramazanımızı güzel ve anlamlı geleneklerle sürdürüyoruz. Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği, Bilecik köklü bir geleneğin temsilcisi ve geleceğe açılan ufuk penceresi. Bir taraftan geçmişimizle bağımızı gururla kesmeden devam ederken, diğer taraftan geleceğe ilişkin çaba ve gayretlerimizi gösteriyoruz. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bunlardan birisi de gelenek ve göreneklerimizdir. Bizler Bilecik’te ecdadımızın yapmış olduğu Osmanlı Çınaraltı Helva Sohbetleri geleneğini yaşatmayı amaçlıyoruz. Özellikle Ramazan aylarında Bilecik’imizde, bize özgü lezzetlerden olan Bilecik Helvası ve Osmanlı Şerbeti ile insanlarımızın ağızlarını tatlandırıyoruz, onları serinletiyoruz. Mutluluklarını paylaşıp, dertlerini dinliyoruz. Bizler de her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da Çınaraltı Helva Sohbetlerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

 

BİLECİK’TE OSMANLI GELENEĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Resmen saklabanlik, ecdadımızın bu sekilde mi temsil edeceğiz?

    Cevapla
Bizi Takip Edin