Bilecik’te, ”Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Müze Müdürü Harun Küçükaydın, Bilecik Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, müzelerin, geçmişi bugünle ve gelecekle birbirine bağlayan, uygarlığın belge ve kanıtı olan kültürel mirasın sergilendiği ve geçmişi öğrenerek bugünü anlamaya yardımcı yerler olduğunu söyledi.

Kültürel değerlerin korunmasında ve geleceğe taşınmasında önemli rol oynayan müzeciliğin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koleksiyonculukla başladığını anlatan Küçükaydın, şöyle konuştu:

 

”Müzecilik günümüzde sayıları artarak arkeoloji, etnoğrafya, özel müzeler şeklinde farklı gruplara ayrılarak görevleri de değişmiştir. Eskiden müzeler, faaliyetleri içerisinde bulundurduğu eserlere teşhir tanzim ve depoculuk yapmaktı. Ancak değişen dünyadaki müzecilik faaliyetleri ile birlikte ülkemizde de müzecilik faaliyetleri artarak görevleri çok farklılaşmıştır. En önemli değişimde artık müzelerimiz toplumun demokratikleşmesinde rol alarak halkın eğitim için ulusal ve uluslararası konferansların seminerlerin yapıldığı çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği, sergilerin açıldığı, bilimsel kazı ve yayınların yapıldığı ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür merkezleri haline gelmiştir. Sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmalıyız.”

 

Vali Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Belediye Başkanları ve daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı etkinlik, ”Müze” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ”Drama” ile müzenin gezilmesiyle sona erdi.

Bilecik’te, ”Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin