Bilecik’te “Milli Ağaçlandırma Günü”nde fidanlar toprakla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerindeki 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprakla buluşacağı söyleyerek, ’Söğüt Ertuğrul Gazi’ ve ’Domaniç Hayme Ana’ adı verilen fidanlar toprakla buluşturdu.

Bilecik’te ’Geleceğe nefes, dünyaya nefes’ sloganıyla binlerce fidan toprakla buluşurken, bu fidanların içinde ’Söğüt Ertuğrul Gazi’ ve ’Domaniç Hayme Ana’ verilen fidanları Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya toprakla buluşturdu.

Osmanlı Devlerinin kurulduğu topraklar Söğüt’te ’Söğüt Ertuğrul Gazi’ ve ’Domaniç Hayme Ana’ adını verdikleri fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Vali Kızılkaya, “Söğüt için ağacın ve tohumun çok önemli olduğu bir noktadayız. Osmanlı Devletinin tohumunun atıldığı yerdeyiz. Gençlerimizle birlikte geleceğe nefes adına önemli bir kampanyayı birlikte yürütüyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerinde, 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprak ile buluşturulacak’’ dedi.

“Söğüt Ertuğrul Gazi ve Domaniç Hayme Ana” adını verdikleri fidanları eşi hanımefendi Nurten Kızılkaya ile birlikte diken Vali Dr. Kızılkaya, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Orman İşletme Müdürü Tuncay Yakın ve daire müdürleri, öğrenciler ve gönüllülerle fidanları toprakla buluşturarak, dikilen fidanlara can suyu verdi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerinde, 293 hektar alanda toplam 488 bin fidan toprak ile buluşturulacak.

Bilecik’te “Milli Ağaçlandırma Günü”nde fidanlar toprakla buluştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin