Bilecik’te Mahkemeden emsal karar: Trafik cezası delil olmayınca iptal edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, otomobil sürücüsü M.U.’ya fahri müfettiş tarafından yazılan ceza, “delil fotoğrafı ve videoasu” olmadığı gerekçesiyle yapılan itiraz üzerine Sulh Ceza Hakimliği’nce iptal edildi.

Bilecik’te aracıyla seyir halinde bulunan M.U. isimli bayan, araç kullanırken cep telefonuyla konuştuğu iddiasıyla fahri trafik müfettişlerince kendisine kesilen cezayı tebligat yoluyla öğrendi. Bunun üzerine Avukatına başvuran M.U., konuyu yargıya taşıdı.

Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuruda, tebligatın ekinde “itiraza konu cezanın fahri trafik müfettişince tutanak tutulmak suretiyle kesildiği, ihlale ilişkin delil niteliğinde fotoğraf veya video kaydı bulunmadığı’ gerekçesiyle cezanın iptali istendi.

İtirazı yerinde gören Sulh Ceza Hakimliği, cezayı iptal ederek, ödenen paranın M.U.’ya geri verilmesini kararlaştırdı.

Diğer yandan, toplumumuzda fahri müfettişlerin cezasıyla karşılaşan birçok insan bulunurken, Sulh Ceza Hakimliği’nce alınan bu kararın emsal teşkil edeceği belirtildi.

Bilecik’te Mahkemeden emsal karar: Trafik cezası delil olmayınca iptal edildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 30 Ekim 2020, 14:26

    Karar yazısını yazan katip/katibe herhalde eba/zoom üzerinden canlı eğitim ile mezun olmuş. Bu kadar yazım hatası bir de devletin adli makamlarında. MaşALLAH. :)

    Cevapla
Bizi Takip Edin