Bilecik’te Lise Düzeyindeki Tek Kolej “Özel Sınav Koleji”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te lise düzeyindeki tek kolej olarak öğrencilere “Özel Sınav Koleji” adı altında hizmet vermeye başladı.

Özel Sınav Koleji, Beşiktaş Mahallesi, 197. Sokak 113. Cadde No:15’te hizmete girdi. Özel Sınav Koleji Kurucusu Ahmet Kol, düzenlediği basın toplantısıyla yeni yerinde, bünyesine kazandırdığı yeni kadroyla eğitimde ilkleri yaşamanın ve yaşatmanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

 

BİLECİK’TE BİR İLK

Sınav Koleji Kurucu Müdürü Ahmet Kol, basın mensuplarını ağırladığı sabah kahvaltısında, çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Ahmet Kol ve Hasan Kol kardeşlerin Bilecik eğitimine kazandırdığı Sınav Koleji’nin bundan sonraki süreçte çok daha kapsamlı şekilde eğitim hayatını sürdüreceğini dile getiren Ahmet Kol, “Bilecik için çok daha önemli ve ilk ‘Özel Çocuk Üniversitesi’ ni açıyoruz. 20 kişilik özel ve seçerek öğrenci alacağımız özel anasınıfımız olacak” dedi.

 

Sözün Kısası, Gözü Yükseklerde Olanlara..

Öğrencilerine temel eğitimlerin yanı sıra spor, dans, müzik, zeka oyunları gibi pek çok sosyal alanda da  imkanlar sağladıklarını belirten Ahmet Kol, “gözü yükseklerde olanların adresi SINAV Koleji olacak” dedi.

Sınav Koleji Kurucu Müdürü Ahmet Kol, yaptığı açıklamada,

“2008 Yılında kurulan şirketimiz, yaşadığı zorlu sürece rağmen bu güne kadar Bilecik’e eğitim anlamında neler kattığını Bileciklilerin takdirine bırakıyoruz. İki kardeş çıktığımız bu yolda dün kimler vardı, bugün kimler var. Her şeye rağmen iyi, ahlaklı, kültürlü, bilgili ve saygılı nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz ve de devam edeceğiz.

 

Bu yolda çok zorluklar çekildi bunu yani dershanecilik sürecini anlatmaya gerek yok sanırım. Biz hep yasal yolları seçtik. Bu gün kurs yapanların çektiği sıkıntılar malum. Bu sebeple biz her zorluğa rağmen Temel Lise olmayı seçtik ve her keresinde de yeniden başladık ve yine bu gün yeniden başlıyoruz. Temel Lise süreci de sancılı, Bu yıl son… Ya yeni bir okul açacaksınız, ya da kapatacak. Bu güne kadar Bilecik’e gelip gidenler gibi yapmamız gerekecekti. Dershanenin açılışını yaparken şunu demiştim, ‘’Biz Bilecikliyiz bizim mezarımız bile burada olacak, hiçbir yere gidemeyiz. Biz herkesin yüzüne bakıyoruz.

 

Şimdi bu güne gelirsek, şu anda içinde bulunduğumuz binayı el verdiği ölçüde önce M.E. Bakanlığımız standartlar yönergesine uygun ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı Sınav Eğitim Kurumları şartlarına getirmeye çalıştık. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim. Yeni Terminal yanında aldığımız ve Şehir İmar Planına –Özel Eğitim Alanı- olarak şirketimiz bünyesine kattığımız 12 dönüm arazi üzerine yapacağımız ve birçoğunuzun sitelerinizde yayınladığınız projeden asla vazgeçmiş değiliz. Bundan sonra ki her imkânımızı o projeye bir çivi çakmak için kullanacağız.

Kolej çalışmalarımızı çok uzun olmasa da belirli bir süreçten beri devam ettiriyoruz. Kolej yapısında malzeme anlamında daha eksikliklerimiz bitmemesine rağmen kadro çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu arada kadromuza hepinizin tanıdığı Ayten Dönmez arkadaşımızı Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak bünyemize aldık. Bize çok şeyler katacağına inanıyoruz. Öğretmen ve çalışanlar olarak da yakında iyi yüzler göreceksiniz.

 

Bu binada 12 derslik ile Özel Sınav Anadolu Lisesi, 10 derslik ile Özel Sınav Ortaokulu, 8 derslik ile Özel Sınav İlkokulu olarak hizmet vereceğiz. Ayrıca bizim için önemli ve Bilecik için çok daha önemli ve ilk ‘’Özel Çocuk Üniversitesi ‘’ ni açıyoruz. 20 kişilik Özel ve seçerek öğrenci alacağımız özel anasınıfımız olacak.

 

Özel Sınav İlkokulu: 8 sınıflı özel donanımlı ilkokulumuza ara sınıfına da kayıt alacağız tabi ki. Ancak; Bizim esas hedefimiz 1.sınıf öğrencilerimizdir. Şuan da bile büyük ilgi hatta ön kayıt olarak görüşme yaptığımız öğrencilerimize Side to side (Yan yana) eğitim vereceğiz. Yani sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni derse birlikte girecek. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimizi ana dili gibi İngilizce eğitimli olarak mezun etmek istiyoruz. Bir Lisan Bir İnsan demekse bize ilkokulda bir çocuk göndereceksiniz, biz kültürlü, ahlaklı, bilgili, saygılı, Atatürk sevgisi ve iki dil bilgisine sahip, bir yetişkin olarak mezun edeceğiz.

Özel Sınav Ortaokulu: Yakında tüm Türkiye’nin de kabul edip geçeceğini düşündüğümüz Ortaokul başlangıcını yani 5.sınıfı hazırlık sınıfı yapacağız. Sınav Koleji İlkokulunun yabancı dil eğitimini kaçırdık diyenler üzülmesin. Bu fırsatı ortaokul başlangıcında da yakalayacaklar. Bunun yanında zorunlu etütlerle çocuklarımızı Fen Lisesi ve diğer liseler ile kendi Anadolu Lisemize özenle hazırlayacağız.

 

Özel Sınav Anadolu Lisesi: Dershanecilikten gelen deneyimimizle velilerimizi üzmeden ayrıca özel ders ve özel kurs ihtiyacı hissettirmeden öğrencilerimizi üniversiteye, Milli Savunma Üniversitesine ve hayata hazırlamaya biz kadromuzla, Laboratuarlarımızla, yayın ve müfredatımızla hazırız. Bu okulumuza kayıtlar 16 Mart 2019 da yapılacak. Düzey Belirleme Sınavı(DBS) sonrasında başlayacak, başarılı öğrencilere çeşitli kademelerde Burs imkânı verilecektir.

 

Bilecik’te Lise Düzeyindeki Tek Kolej “Özel Sınav Koleji”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin