BİLECİK’TE “KURUMLARDA SATINALMA UYGULAMALARI” EĞİTİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince hazırlanan “Kurumlarda satınalma uygulamaları” eğitimi başvurusu 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul edildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki eğitimde, kamunun yürüttüğü hizmetlerde etkinliğin, sürat ve verimlilik kapasiteyle ölçüldüğünü belirterek, kapasitenin ölçüsünün de eğitilmiş insan gücü olduğunu söyledi.

Eğitilmiş insan gücüne sahip olan kamu kurum ve kuruluşlarının daha yüksek kapasiteye sahip, etkili ve verimli hizmet yürüttüğünü anlatan Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Kalkınma ajansı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmeye yönelik projelerini desteklemeye çalışıyoruz ki, daha etkili, süratli ve hızlı hizmet verebilsin, illerin kalkınmasında da kamunun tesiri daha üst seviyede gerçekleşebilsin. Kamu yönetimlerinin en önemli hususlarından birisi harcama kalemidir. Bize okulda, “Yönetmek harcamakla olur” öğretildi. Yönetim harcama kapasitesine göre etkililiğini ortaya koyabilir. Daha fazla harcama gücüne sahip yönetimler, daha etkili yönetimler olarak kendilerini gösterirler. Harcama kapasitesi düştükçe ve imkanları azaldıkça, yönetmede de etkililik azalmış olur. Her kurumun harcama kapasitesindeki miktar kadar, onun eğitim almış personeli tarafından harcama kalemlerinin hakkaniyetli, adil ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin önemi büyük. Personeli en fazla sıkıntıya koyacak hususlardan biri olan harcama işlemi, mevzuatına uygun şekilde yapılmalıdır. Bu bizim hukuki sorumluluğumuz. Bu konudaki bilgimiz aynı zamanda hakkaniyeti ve adaleti gerçekleştirecek bir şekilde harcamayı yapıp, vicdanı sorumluluğumuzu da yerine getirecek şekilde yapmış olduğumuz işin başta kendimizi tatmin edecek, “en doğrusunu yaptık” şeklindeki bir uygulamayı da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla memurlarımızın bu eğitimi aldıktan sonra hem hukuka uygun olarak kendilerini tatmin edecek hem de adalet olarak hakkaniyete uygun vicdanlarını tatmin edecek bir şekilde daha etkili ve verimli hale gelecektir.”
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop da eğitimle, satınalma uygulamaları hakkında bilgileri pekiştirme ve geliştirme, işlemlerin doğru ve eksiksiz şekilde yapılmasını, olası hataların önlenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, kamu kurum ve kuruluşlarının satınalma servisinde çalışan personelin katıldığı eğitimde, Sağlık Bakanlığı iç denetçisi Abdülkadir Gülkurusu, tarafından mevzuat hakkında bilgi verildi.
3 gün sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceği bildirildi.

BİLECİK’TE “KURUMLARDA SATINALMA UYGULAMALARI” EĞİTİMİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin